Top 100 van Lekker500

Op de tweede plaats landde een innoverende en bovendien snelle stijger: Jan Sobecki van restaurant Tribeca in het Brabantse Heeze. Gevolgd door een andere superkok, Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen. Daarmee staan drie van de vijf boegbeelden uit ‘de provincie’ aan de absolute top van de Nederlandse gastronomie. Lekker500 heeft na de coronacrisis gelukkig de draad weer opgepakt. Ze stuurden haar rapporteurs en inspecteurs opnieuw door het uitdijende Nederlandse landschap van bistro tot sterrenzaak. Dat leverde als altijd een totaalscore van 500 goede tot zeer goede adressen op. Waaronder 32 nieuwelingen.

Nieuw in de lijst

Eén daarvan is restaurant Brut 172 van chef-kok Hans van Wolde in het Limburgse Reijmerstok. Een spectaculaire sprong vanuit het niets naar de vierde plaats in de top 10. Ook betrekkelijk nieuw in de lijst is het Amsterdamse Restaurant 212 van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Afkomstig uit Bord’eau in Hotel de l’Europe (op 7). En natuurlijk chef-kok Fred Mustert van restaurant Fred in Rotterdam (op 10).

Dat betekent tegelijkertijd stapjes terug voor Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen (naar 6). Dit geldt ook voor (door een aanstaande verbouwing) Onno Kokmeijer en Arjan Speelman van het Amsterdamse restaurant Ciel Bleu (naar 9). Naast kleine stijgingen voor bijvoorbeeld de jonge chef Syrco Bakker van Pure C in Cadzand (naar 5) en Sidney Schutte van restaurant Spectrum in het Amsterdamse Waldorf Astoria Hotel (naar 8).

Lekker500

Lekker500 gids

Lekker500 Lekker beoordeelt elk jaar de beste 500 restaurants van Nederland op kritische en onafhankelijke wijze. Steeds weer weten de makers van Lekker een gids neer te zetten waar geen restaurantliefhebber meer omheen kan. Waar zowel horecabezoekers als ook restaurateurs reikhalzend naar uitkijken. En steeds weer doen zij natuurlijk hun uiterste best Lekker nog lekkerder te maken. Zonder bijvoorbeeld de kernwaarden uit het oog te verliezen: betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, verrassing, expertise en culinaire kennis. Lekker500 verschijnt één keer per jaar.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: