1. Meneer Frans

Een van mijn favoriete hotspots voor lunch in Haarlem, is Meneer Frans. Het is een beetje een hidden gem, want de zaak zit verscholen achter interieurwinkel Van Duijvenboden. Voor je ontdekkingstocht wordt je echter goed beloond. Op het menu vind je onder meer heerlijke salades, broodjes en flammkuchen. Misschien nog wel leuker en lekkerder dan de lunch, is de high tea. Voor 22,50 euro krijg je een soepje, hartige en zoete gang. Reserveren maar!

Adres: Verwulft 90 in Haarlem

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Werken? Ga met dit lekkere weer in onze ruime binnentuin aan de slag!

Een bericht gedeeld door Meneer Frans (@meneerfrans) op

2. Mica Coffeebar

Mica is een ontzettend leuk, klein koffietentje en wordt gerund door twee zussen. Hier serveren ze uitsluitend vegetarische en vegan gerechten, zoals smoothiebowls, pancakes en avocadotoast. Om je vingers bij af te likken…Tip: bestel de white paradise thee en neem ook een zakje mee voor thuis. Het is nog altijd mijn lievelingsthee en ik haal altijd wat bij als ik in de stad ben.

Adres: Kleine Houtstraat 103

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Fruit bowl ?????

Een bericht gedeeld door Mica (@mica.coffeebar) op

3. Blender

Op zoek naar een hotspot voor een gezonde lunch in Haarlem? Dan zit je bij Blender goed. De gerechten zitten vol superfoods en je kunt er genieten van all day breakfast. Vanaf 11:00 uur serveren ze ook heerlijke broodjes, soepen en salades. Lekker met een goede smoothie!

Adres: Kleine Houtstraat 138

4. DeDAKKAS

Eten op hoge hoogte! Als je hier geniet van een lekkere lunch, heb je uitzicht over heel Haarlem. DeDAKKAS zit namelijk boven parkeergarage de Kamp. Van taartjes tot rijkbelegde broodjes: de kaart van DeDAKKAS is bescheiden, maar wel een schot in de roos. Kun je geen genoeg krijgen van deze unieke plek? Blijf dan hangen voor een eveneens smaakvol diner.

Adres: De Witstraat 1A

5. Anne & Max

Dé plek waar ik verliefd werd op de smaak van worteltaart, maar het is ook een leuke hotspot voor lunch in Haarlem. Kies je favoriete gerecht van het enorme menu of speel ook hier vals en reserveer de high tea of high wine zodat je van alles wat kunt proeven.

Adres: Zijlstraat 68 ZW