Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Michelinsterren in Kopenhagen

Dit is waarom Kopenhagen dé stad van de Michelinsterren is

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Als je goed wil eten, zit je in Kopenhagen altijd goed. Er zijn namelijk maar weinig steden waar je zoveel restaurants met Michelinsterren vindt. Deze week werden de Scandinavische Michelinsterren uitgereikt, waarbij Kopenhagen absoluut als culinaire hoofdstad van het Noorden uit de bus komt.

Michelinsterren in Kopenhagen

Een heuse sterrenregen, zo kun je de uitreiking wel noemen. Michelin lanceerde hun nieuwe gids voor Scandinavië, de Deense hoofdstad Kopenhagen deed goede zaken. Zo kwam er zelfs een derde restaurant bij met drie sterren, en dat voor een stad met nog geen 650.000 inwoners.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Drie keer drie Michelinsterren in Kopenhagen

Sinds de laatste uitreiking is Kopenhagen de enige hoofdstad in Scandinavië met maar liefst drie restaurants met het drie Michelinsterren, het hoogst aantal haalbare sterren.

Restaurant Jordnær kreeg dit jaar voor het eerst drie sterren, NOMA en Geranium – beide beste restaurant van de wereld geweest – waren al langer in het bezit van drie Michelinsterren.

Eerder tipten we Kopenhagen al als één van de beste culinaire steden in Europa, de stad doet met deze sterrenregen haar naam eer aan.

Michelinsterren in Kopenhagen: 26 sterren

De teller staat voor de Deense hoofdstad Kopenhagen momenteel op 26 sterren in totaal, verdeeld over vijftien verschillende restaurants. Naast deze ‘gewone’ Michelinsterren vind je ook nog eens zeven Groene Michelinsterren in Kopenhagen. Genoeg om uit te kiezen als je binnenkort een weekendje naar Kopenhagen gaat.

Andere steden in Scandinavië deden het overigens ook zeker niet slecht, zo vind je in Stockholm zestien Michelinsterren, in Oslo veertien Michelinsterren en in Helsinki acht Michelinsterren.

NOMA Kopenhagen

Bib Gourmand

Dit jaar kregen diverse restaurants ook een Bib Gourmand (een onderscheiding de beste prijs-kwaliteitverhouding benadrukt), waaronder vier nieuwkomers: restaurants Bobe, Gabrielle, No. 2 en Paesàno.

Overigens eet je niet alleen op sterrenniveau erg goed in Kopenhagen, je vindt er ook de lekkerste taco’s, de beste burgers en de leukste foodhallen.

Zo mag je Taqueria Hija de Sanchez niet overslaan, hier eet je Mexicaans zoals nergens anders. En dan heb ik nog niets gezegd over de geweldige kardemomcroissants, kaneelbroodjes, hotdogs én natuurlijk de fenomenale burgers van Gasoline Grill.

Overzicht van Michelinsterren in Kopenhagen

Drie Michelinsterren:

Twee Michelinsterren:

Eén Michelinster:

Groene Michelinster:

Bib Gourmand:

Foto’s: Anders Bøggild, Neve Qaraday, Giuseppe Liverino & Marc Skafte-Vaabengaard

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!