Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Naar de Champagnestreek – Peugeot

Naar de Champagnestreek – Peugeot

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Als cadeautje voor ons 100e nummer kregen we van Peugeot Nederland een tripje naar de champagnestreek. Bij een feestje hoort immers champagne. Dus reden we met een Peugeot 3008 GT naar Reims. Daar ontdekten we hoe veelzijdig champagne eigenlijk is.

De Champagne

In de champagnestreek worden verschillende druivensoorten verbouwd, de drie belangrijkste zijn pinot noir (rood), pinot meunier (rood) en chardonnay (wit). De wijngaarden zijn in de Champagne verdeeld in verschillende kwaliteitsniveau’s, waarbij grand cru en premier cru de hoogst aangeschreven en dus de meest waardevolle zijn. De champagnestreek is behoorlijk uitgestrekt maar de beste wijngaarden liggen tussen Reims en Epernay, ten oosten van de Montagne de Reims en ten zuiden van Epernay, aan de Côte des Blancs.

Een mooi cadeau van Peugeot

Met dank aan Peugeot Nederland voor de heerlijke 3008 GT – een auto als een magnumfles champagne: lekker groot, ruim genoeg voor een heel gezelschap, en met een elegante en chique uitstraling. Kortom, de ideale reisauto voor onze roadtrip. Een mooi cadeau van Peugeot (wel jammer dat we de auto weer in moesten leveren..).

In foodies maart: ons 100e nummer lees je alles over de reis, het oudste champagnehuis waar we een bezoek aan brachten en hoe mousserende wijn op een traditionele manier wordt gemaakt.

Tekst: Joachim Hilhorst & foto’s: Willem van Santen

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!