Fluffy korst

Aan het roer van de nieuwe pizzeria staat Vincenzo Onnembo. De in Rotterdam wonende Napolitaan is een van de tien finalisten van de Pizza UNESCO Contest 2017. Vincenzo leeft voor zijn deeg en zou er het liefst ‘s nachts wakker voor blijven om erbij te waken. Het deeg van zijn pizza’s is dan ook wel anders dan dat van andere pizzabakkers. Het verschil? Vincenzo gebruikt een blend van granen voor zijn deeg. Dit zorgt voor een fluffy, hoge pizzakorst die luchtig is om te verteren.
Napolitaanse pizzeria Nnea in Amsterdam

38 uur rijzen

Maar zo’n korst krijg je niet zomaar. Vincenzo laat zijn pizzadeeg maarliefst 38 uur rijzen. Gaat er iets mis met het fermentatieproces? Is hij iets vergeten toe te voegen? Dan kan hij de volgende dag geen pizza’s serveren. Nu kun je je voorstellen waarom Vincenzo zo betrokken is bij zijn deeg. Na het rijzen wordt de pizza vingervlug met de hand gekneed en belegd met de meest verse producten van Italiaanse bodem zoals rijke olijfolie en zongerijpte tomaten. De pizza gaat vervolgens 60 seconden de knalgele pizzaoven van Nnea in, om er perfect gebakken weer uit te komen.
Napolitaanse pizzeria Nnea in Amsterdam
Het resultaat is een pizza met luchtige bodem waarvan de binnenkant je doet denken aan een croissant. Wie zachtjes op het deeg drukt, voelt het direct terugveren. Door de korst is een pizza van Nnea geen zware kost, maar eerder een lichte maaltijd. Je kunt er dus gerust meer dan één nemen op een avond, heb je meteen ook geen last meer van die bekende keuzestress.
Napolitaanse pizzeria Nnea in Amsterdam

De kaart van Nnea

De kaart van Nnea is wisselend omdat Vincenzo in gedachten altijd bezig is met nieuwe smaakcombinaties. Mits op de kaart, raden wij de Quattro Pomodori met semigedroogde groene, gele en rode San Marzano tomaten, de Cabo Noord met kabeljauw en taggiasche olijven en de Entrotorra met borlottibonencreme, gerookte mozzarella en gebakken varkenswang aan.

Napolitaanse pizzeria Nnea in Amsterdam
Wil je de heerlijke pizza’s van Nnea zelf proberen? Je vindt de pizzeria aan de Bilderdijkstraat 92 in Amsterdam. Je kunt er ook pizza’s afhalen! nneapizza.com