Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pluktuin Gelukkige Groentes

Verser dan vers: pluktuin Gelukkige Groentes

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Smaakvolle én verse groenten die je ook nog eens zelf mag plukken? Dat kan! Je vindt ze door heel het land; pluktuinen. Ik ging langs bij pluktuin Gelukkige Groentes in Nijmegen. Een maand lang pluk ik mijn eigen groenten.

Pluktuin Nijmegen: Gelukkig Groentes

Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Zelf groenten oogsten. Hoe tof is het dat je zelf uien en venkel uit de grond trekt, om er vervolgens dezelfde avond nog mee te koken. Gelukkige Groentes zit op fietsafstand van mijn huis. Deze pluktuin in Nijmegen biedt de mogelijkheid om te ‘proef oogsten’. Een maand lang mag je plukken van zonsopkomst tot zonsondergang om te ervaren of het bij je past. Nieuwsgierig geworden? Zaterdag 21 augustus is er een open dag.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Door heel Nederland

Is de pluktuin Nijmegen toch iets te ver? Maak je geen zorgen! Door heel Nederland vind je verschillende pluktuinen. Overigens niet alleen voor groenten, ook voor (eetbare) bloemen, fruit en thee. Op pluktuinen.nl vind je gemakkelijk alle pluktuinen bij jou in de buurt.

Pluktuin Gelukkige Groentes Nijmegen

Vers vanuit de pluktuin in Nijmegen

Eerlijk gezegd; het bevalt prima. Na een rondleiding ga ik zelf aan de slag met plukken. Bij mijn pluktuin in Nijmegen groeien meer dan 50 groenten, 10 soorten kruiden en een aantal eetbare bloemen. Meer dan genoeg keuze dus. Al ben je natuurlijk wel afhankelijk van het seizoen. Het is dus net iets anders weekboodschappen doen. Normaal bedenk ik eerst wat ik wil eten en pas ik daar de boodschappen op aan. Nu is het andersom. Eerst kijken wat er geoogst kan worden, en dan bedenken wat er gekookt wordt. Even schakelen. Als beloning houd ik mezelf voor dat het een stuk duurzamer is om te koken met producten van het seizoen. En dat is natuurlijk ook zo. Bijkomend voordeel: verser krijg je de groenten niet. En dat proef je!

Inspiratie

Om je op weg te helpen verzamelden we in deze onderstaande artikelen verschillende recepten met groenten in de hoofdrol. Zowel zoet als hartig! Ga jij aan de slag met een verse oogst?

Lees ook: Weekendbaksels: 6x bakken met groenten

Groentetaartje vegetarisch

Lees ook: Go Green! 5x heerlijke gerechten met groene groenten

Spinaziepasta recept

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!