Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
pluktuinen in nederland

Erop uit! 5x leuke pluktuinen in Nederland

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Nu onze vakantieplannen naar Frankrijk gewijzigd zijn in een staycation, hebben we de tijd om alle mooie plekjes in ons eigen land te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een middag zelf je fruit of groenten plukken bij een van deze pluktuinen in Nederland?

1. Fruittuin van West – Amsterdam

Wat ons betreft de leukste pluktuin in Amsterdam! Bij Fruittuin van West wisselt het per dag wat je uit de tuin kunt komen halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van rode bessen, zwarte bessen, witte bessen en aardappels? Ook is het mogelijk om zelf een doosje eieren te rapen en binnenkort kun je ook weer zelf je paddenstoelen oogsten in de paddenstoelengrot. Kijk vooraf even op de website wat vandaag het aanbod van vandaag is. Hier vind je ook de prijslijst.

2. Bosjes Fruit – Gieterveen

Bij Bosjes Fruit in het Drentse Gieterveen staan de rode en blauwe bessen te wachten tot jij ze komt oogsten. In augustus haal je er niet alleen lekker fruit, maar ook de mooiste bloemen. Heb je meer zin in bramen, appels en peren? Plan je dagje weg dan in september.

3. Pluktuin Bloemenzee – Kruiningen

In Zeeland heeft waarschijnlijk een van de meest bijzondere pluktuinen in Nederland. Bij Bloemenzee in Kruiningen oogst je geen aardbeien of frambozen, maar zeekraal en lamsoor. Ze zijn er hier namelijk in geslaagd om deze zeegroenten te kweken op het platteland. Dat is al superleuk, maar je mag de groenten zelf van het land snijden om de ervaring nog leuker te maken. Per 100 gram betaal je overigens €1,25, een schijntje vergeleken bij wat je in de supermarkt neertelt.

4. Zelfpluktuin – Texel

Onze ultieme tip voor iedereen die deze zomer afreist naar Texel. In het plaatsje Oudeschild vind je de Zelfpluktuin. Hier loop je gewapend met bakjes en mandjes langs verschillende soorten fruit, snackgroenten als tomaat, paprika en komkommers en bloemen. Je mag zo veel plukken als je zelf wilt en betaalt €7 per kilo. De bloemen kosten €5 per bos. Op de oogstkalender kun je zien wat je wanneer kunt komen oogsten.

5. Sprankenhof – Udenhout

Pluktuinen in Nederland zijn er genoeg, maar vrijwel nergens is het aanbod zo groot als bij Sprankenhof in Noord-Brabant. Hier hebben ze niet alleen zachtfruit, maar ook bonen, verschillende koolsoorten, Nieuw Zeelandse Spinazie, diverse slasoorten en kruiden als peterselie, basilicum, Thaise basilicum en lavas. Als je vroeg op de dag gaat, heb je wellicht het geluk dat je ook zelf je eitjes kunt rapen. Veel plukplezier!

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!