Advertentie
Voor jouw udon noodles, potstickers of vegetarische ramen pak je je eetstokjes uit de kast. Heb je eenmaal grip op je stokjes, blijkt er nog veel meer te leren over dit Chinese bestek… Alle gekheid op een eetstokje:
- Chinese chefs gebruiken stokjes in plaats van lepels of gardes. Maak je een omelet, een beslag of deeg? Meng de ingrediënten dan met stokjes door elkaar.
- Bijgeloof: hoe dichter bij de punten je de stokjes vastpakt, dus hoe dichter bij je eten – hoe dichterbij huis je je toekomstige huwelijkspartner vindt.
- Het vasthouden van je eetstokjes zegt ook iets over je tafelmanieren: hoe verder weg van je eten, hoe deftiger je eet. En hoe dichter bij je eten, hoe gulziger.
- Eet je, zoals in veel Chinese restaurants, gedeelde gerechten vanuit het midden van de tafel? Geef je gasten dan twee paar verschillend gekleurde stokjes. Een paar om op te scheppen, en een paar om mee te eten.
Je onderdompelen in de keuken van Azië? Pak onze foodies van maart erbij.
Onze tips
Restaurants in Valencia: de beste hotspots, barretjes & tips
Restaurants in Londen: de beste pubs, bars & hotspots
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Oostende voor elke prijsklasse
Restaurants op Bonaire: de beste hotspots, foodtrucks & tips
Citytrip Antwerpen: 17x ontbijten, lunchen en dineren
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Amsterdam voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Arnhem voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Nijmegen voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Utrecht voor elke prijsklasse
Hotspots: de leukste Thaise restaurants en adresjes in Nederland
Nieuw op Bonaire: veel restaurants en culinaire ervaringen
Op pad met Snackspert in Amsterdam
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Tilburg
De favoriete hotspots van Jord Althuizen
9x de lekkerste hamburgers van Nederland
Barbados beleven als foodie: zon, rum en heel veel eten
Sanne