Camping at Olof’s

Mis jij het ruziën om tentstokken en het uitklappen van je campingstoeltje? Dan moet je een bezoekje brengen aan Camping at Olof’s. In de maanden juli en augustus is de Sint Olofskapel in Amsterdam omgetoverd tot indoor camping. Niet de geur van vers gemaaid gras, maar wél eten van wegwerpbestek en bamboebordjes en kijken naar een spelletje jeu de boules.

Wat kost het?
Voor 15,- euro krijg je een kampeerspot toegewezen met een tent, tafeltje, twee of vier campingstoelen, een grote schaal hapjes en een koelbox vol drankjes. Voor je het weet zingen jullie ‘we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet’.

Het aardbeienterras

Geen zomer compleet zonder zomerkoninkjes. In deze pluktuin in Rijsbergen kun je tussen mei en november zelf de sappigste aardbeien van de planten plukken. Onze tip: volg eerst een rondleiding en laat je informeren over allerlei leuke groei- en plukweetjes en ga daarna zelf aan het werk. Kinderen worden beloond met een aardbeienknip-diploma, hoe leuk!

Wat kost het?
Een rondleiding in een kleine groep is altijd mogelijk tijdens openingstijden en is gratis. Wil je met een grotere groep komen? Reserveer dan even van tevoren. Voor ieder vol doosje geplukte aardbeien betaal je €3,00 euro, dit is inclusief uitleg en diploma.

Picknicken in de wijngaard

Voor een romantisch onderonsje tussen de rijpende druiven hoef je niet naar Frankrijk. In de Betuwe maken Diederik en Arina op zo’n 7 hectare prachtige wijnen. In 2017 werd Diederik zelfs uitgeroepen tot beste wijnmaker van Nederland! Een bezoekje aan deze bijzondere plek is sowieso al de moeite waard, maar een picknick is wel de ultieme vakantie-activiteit.

Wat kost het?
Stap 1: kies uit lunch of borrel. Stap 2: kies een picknickmand (vanaf €19,50). Stap 3: kies een plekje in de wijngaard. Stap 4 (de allerbelangrijkste!): kies een wijn uit. Kom je met kinderen? Dan kun je voor €9,50 een kleine kinderpicknickmand erbij bestellen. Happy staycation!

Zomerterras aan De Kaaij

De Kaaij in Nijmegen, onder de Waalbrug, is onze favoriete zomerspot allertijden. Zelfs nu hij in afgeslankte versie plaatsvindt door de coronacrisis, is het nog een van de leukste plekjes om tijdens je staycation heen te gaan. Er is een (deels overdekt) ruim opgezet terras, er is een barretje waar je de lekkerste drankjes haalt en er is natúúrlijk eten. Content manager Roxanne ging er een kijkje nemen en kon niet kiezen uit het beste van twee werelden: BBQ en Thai.

Wat kost het?
Toegang tot De Kaaij is gratis en ook de prachtige zonsondergang en het ultieme vakantiegevoel krijg je er voor noppes bij. Voor de drankjes en het eten moet je uiteraard wel betalen.

Sammie Sangria

Nog maar net open (sinds 3 juli) en nu al bekend bij heel veel zonaabieders: Sammie Sangria aan het ij in Amsterdam. Dit zomerterras is een samenwerking van de jongens van Kopstootbar, Sjefietshe en Gin Mare. Samen bestieren ze komende zomer het dek van het Veronicaschip op het NSDM-terrein. Geniet er van de lekkerste cocktails, geweldige ceviches en biertjes.

Wat kost het?
Toegang tot het terras is gratis.