Tijdens een road trip in Amerika hoef je niet bang te zijn dat je enkel bij ketenrestaurants en wegrestaurants kan eten. Ook Amerika is best culinair ingesteld. Foodies deelt tien road trips in Amerika waar je van de beste lokale producten kunt genieten!

Kaas in Vermont

Wanneer je van ambachtelijke kazen wilt genieten volg je de US7 (ook wel de “Vermont Cheese Trail”) vanaf het noorden van Bennington via Middlebury naar Burlington. In deze omgeving bevinden zich een heleboel kaasmakers en afgezien van de beroemde Vermont cheddar zijn er veel kaasboerderijen die allerlei soorten kaas maken. In juli is er zelfs een kaasfestival!

Bosbessen op Rhode Island

Als je reist via de R.I.77 (van historisch Tiverton Four Corners naar Sakonnet Point) zie je het landschap van weilanden en bossen in wijngaarden veranderen. Na een wijnproeverij op de Sakonnet wijngaarden in Compton geniet je van de koele wind op Sakonnet Point, om vervolgens terug te reizen naar Tiverton voor het beste bosbessenijs bij Gray’s Ice Cream Shop. In augustus vind je op Rhode Island allerlei stalletjes vol bosbessen en zoete maïs langs de weg.

Perziken in Georgia

Start je perziken tour in Macon en reis in zuidelijke richting naar de stad Byron. De GA.49 ten zuiden van Byron staat bekend als Peach Parkway. In juni is het perzikenseizoen op z’n top en staan er honderden boerderijkraampjes en acteurs op het Fort Valley Georgia Peach Festival. Dit is je kans om ‘s werelds grootste (bijna 3,5 meter breed) perzik cobbler te proeven.

Citrusvruchten in Arizona

Zet in april je ramen open terwijl je reist door de omgeving van Mesa, Arizona, en geniet van de aroma van oranjebloesem. Neem vervolgens de ARIZ.202 naar Reebs Road, welke zuidelijk afbuigt naar Val Vista en East Brown Road. Van oktober tot mei vind je trucks langs de weg waar verse citrusvruchten worden verkocht. De regio Mesa is een klein eindje rijden ten zuidoosten van Phoenix. Ook hier vind je een Peach Blossom Festival.

Pompoenen en chocolade in Pennsylvania

Vanaf Philadelphia reis je op de US30 via Amish land naar Lancaster, waar het Landis Valley Museum de pompoenoogst viert in oktober. Hetzelfde weekend (dit jaar op 9 oktober) nodigt een “Chocolate Walk” in nabijgelegen Kingston je uit om meer dan 20 chocolade-proeverijen te bezoeken. Neem de langzame weg en spring op een Amish wagentje richting Bird-in-Hand of Honks, waar de wegen omlijst zijn door oranje bomen.
road trip amerika

Krab in Washington

Het Krabseizoen in Puget Sound begint in juli en is de perfecte tijd om de culinaire schatten van het noordwesten te ontdekken. Neem de I-5 richting het noorden van Tacoma richting Bellingham en stop in Seattle te lunchen met sappige krab claws langs de weg. Neem een omweg naar Whidbey Island. Genoeg te zien en te doen in dit gebied.

Wijn in Missouri

Duitse immigranten begonnen in de 19e eeuw ten westen van St. Louis wijnhuizen op te zetten. Bezoek vooral de rustige rivierstad Hermann, zo’n 80 mijl van St. Louis. Vanaf hier slingert de wijnroute zich ongeveer 20 mijl, langs de oever van de Missouri-rivier, naar New Haven. Verschillende wijnmakerijen langs de route openen hun kelderdeuren voor het publiek voor rondleidingen en proeverijen. Tip: het jaarlijkse Oktoberfest.

Pick-Your-Own Fruit in Idaho

Vanaf de zomer/herfst rollen de aardappelen, appelen en zelfs rooskleurig abrikozen uit Idaho van de velden en boomgaarden. Bezoek de boomgaarden in Emmett in de Gem County voor een pick-your-own fruit tour. Begin juli kan je de verscheidenheid van abrikozen met hun zoet-scherp smaak ervaren in Tilton. In september pluk je appels langs de boerderijen die zich langs de weg bevinden.

Schaal-en schelpdieren in Mississippi

Neem de U.S.90 langs de Mississippi Gulf Coast. Garnalenboten komen binnen bij de ambachtelijke havens van Biloxi en Pass Christian, volgeladen met schaal- en schelpdieren. Kom vroeg, neem een koeler mee en koop verse witte of bruine garnalen. Eind april ben je getuige van de zegen van de vloot, een kleurrijk feest geïnitieerd in 1929 door vissers van Kroatische afkomst.

Kersen in Michigan

In Michigan is mei de tijd voor de kersenbloesem. Medio juli, wanneer de kersen rijpen en klaar om geplukt te worden zijn, organiseert Traverse City het nationale Cherry Festival. Kersen worden hier voor alles gebruikt, van wodka tot cheesecake. Neem de RTE22 via het schiereiland Leelanau (en stop af en toe om de kersenwijn te proeven) via boomgaarden en wijngaarden naar Glen Arbor, waar cherry-themed goodies te koop zijn in de Cherry Republiek winkel.
road trip amerika

Hoe denk jij over een culinaire road trip door Amerika?