Advertentie
Wat komt er allemaal kijken bij de opzet van je eigen restaurant? Sjaak (29) bouwt aan zijn culinaire droom, restaurant De Centrale in Delft, en houdt je elke twee weken op de hoogte van de vorderingen.
Hallo, ik ben Sjaak Borsboom; culinair avonturier en schrijver van het kookboek Gastrovan – Met je neus in de boter. Afgelopen weken bouw ik aan mijn droom. Ik klus samen met Thijs (mijn broer) en Daan (mijn beste vriend) aan een monumentale vleeshal in het centrum van Delft. We maken een restaurant en een podium voor de ambachten uit de streek en cultuur.
Ziel & zaligheid
Het is vandaag een bijzondere dag! Er verandert iets fundamenteels in mijn leven. We worden vandaag officieel een ‘erkend leerbedrijf’! Er zijn al duizenden leerbedrijven, en in die zin is het natuurlijk niet bijzonders, maar voor mij wel. Na jaren met De Gastrovan stad en land af te hebben gereisd om het culinaire vak te leren, neem ik nu de verantwoordelijkheid om te inspireren, te motiveren en kennis te delen.
Het genot om door te geven wat ik ooit heb gekregen; van de vreemde maniertjes van kleine boeren die op reis ontmoette, tot aan de kennis opgedaan bij de grote helden uit de culinaire wereld. Het lijkt me fantastisch om iemand te boeien met al de verrassende eigenaardigheden van het koksberoep. Het blijft zo leuk om te zien hoe iets handiger kan, om vervolgens te beseffen dat je altijd hebt zitten prutsen en tobben. Ik wil niemand het tobben onthouden, want de herinnering eraan draagt bij aan de vreugde van wanneer je het ineens handiger doet. Maar het zal me een plezier zijn om ziel en zaligheid in te zetten om beginnende koks op weg te helpen.
We vorderen verder goed in de verbouwing. Terwijl ik aan het typen ben wordt er hier gestuukt, de bar gepolijst, geverfd, gesolliciteerd en schoongemaakt. Ik kan niet wachten tot de opening!
Onze tips
Restaurants in Valencia: de beste hotspots, barretjes & tips
Restaurants in Londen: de beste pubs, bars & hotspots
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Oostende voor elke prijsklasse
Restaurants op Bonaire: de beste hotspots, foodtrucks & tips
Citytrip Antwerpen: 17x ontbijten, lunchen en dineren
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Amsterdam voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Arnhem voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Nijmegen voor elke prijsklasse
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Utrecht voor elke prijsklasse
Hotspots: de leukste Thaise restaurants en adresjes in Nederland
Nieuw op Bonaire: veel restaurants en culinaire ervaringen
Op pad met Snackspert in Amsterdam
Hotspots: dit zijn de leukste restaurants in Tilburg
De favoriete hotspots van Jord Althuizen
9x de lekkerste hamburgers van Nederland
Barbados beleven als foodie: zon, rum en heel veel eten
Redactie