Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Restaurant de Centrale: van bouw tot bord III

Restaurant de Centrale: van bouw tot bord III

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Wat komt er allemaal kijken bij de opzet van je eigen restaurant? Sjaak (29) bouwt aan zijn culinaire droom, restaurant De Centrale in Delft, en houdt je elke twee weken op de hoogte van de vorderingen.
Sjaakblog1
Hallo, ik ben Sjaak Borsboom; culinair avonturier en schrijver van het kookboek Gastrovan – Met je neus in de boter. Afgelopen weken bouw ik aan mijn droom. Ik klus samen met Thijs (mijn broer) en Daan (mijn beste vriend) aan een monumentale vleeshal in het centrum van Delft. We maken een restaurant en een podium voor de ambachten uit de streek en cultuur.

Ziel & zaligheid

Het is vandaag een bijzondere dag! Er verandert iets fundamenteels in mijn leven. We worden vandaag officieel een ‘erkend leerbedrijf’! Er zijn al duizenden leerbedrijven, en in die zin is het natuurlijk niet bijzonders, maar voor mij wel. Na jaren met De Gastrovan stad en land af te hebben gereisd om het culinaire vak te leren, neem ik nu de verantwoordelijkheid om te inspireren, te motiveren en kennis te delen.
Het genot om door te geven wat ik ooit heb gekregen; van de vreemde maniertjes van kleine boeren die op reis ontmoette, tot aan de kennis opgedaan bij de grote helden uit de culinaire wereld. Het lijkt me fantastisch om iemand te boeien met al de verrassende eigenaardigheden van het koksberoep. Het blijft zo leuk om te zien hoe iets handiger kan, om vervolgens te beseffen dat je altijd hebt zitten prutsen en tobben. Ik wil niemand het tobben onthouden, want de herinnering eraan draagt bij aan de vreugde van wanneer je het ineens handiger doet. Maar het zal me een plezier zijn om ziel en zaligheid in te zetten om beginnende koks op weg te helpen.
We vorderen verder goed in de verbouwing. Terwijl ik aan het typen ben wordt er hier gestuukt, de bar gepolijst, geverfd, gesolliciteerd en schoongemaakt. Ik kan niet wachten tot de opening!
sjaak4sjaak1sjaak2
 

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!