Partymanager Nikki Hoolwerf (27) is dol op thee en wil de rest van Nederland zo graag laten meegenieten, dat ze in samenwerking met evenementenlocatie DeFabrique een festival organiseert voor haar lievelingsdrank. Het allereerste Dutch Tea Festival vindt plaats op 29 mei 2016. Hoolwerf is beretrots en vertelt in geuren en kleuren.
Nikki’s passie voor thee is als de blaadjes die men het liefste gebruikt voor deze drank: jong. In oktober 2014 maakte ze voor het eerst kennis met losse thee. Het zakje maakte haar nieuwsgierig. “Ik wilde er alles over weten en besloot een blog te beginnen om mijn thee-avonturen te delen. Toen ik theeleveranciers benaderde kreeg ik al snel samples toegestuurd om te recenseren. Op dat moment ben ik me er echt in gaan verdiepen, onder andere door boeken te lezen en een cursus bij de International Tea & Coffee Academy te volgen. Ik leerde daar de drie stadia van water en hoor nu wanneer de kleine belletjes veranderen in zogenoemde vissenogen. Dat is de ideale temperatuur voor sommige soorten thee.”
Dutch Tea Festival

Dutch Tea Festival

In februari 2015 ontstond het idee voor een festival voor haar nieuwe favoriete drank. Geen gekke gedachte, want het Amsterdam Coffee Festival bewijst al drie jaar met ruim tienduizend bezoekers per editie dat liefhebbers behoefte hebben om bij elkaar te komen. Ook foodfestivals en wijnfestijnen schieten als paddenstoelen uit de grond. “Het is tijd voor thee,” concludeerde Nikki en ze bedacht het programma en de naam: het Dutch Tea Festival. Werkgever DeFabrique wilde de sprong in het diepe samen met Nikki maken, een proeverij die hopelijk smaakt naar meer.
Dutch Tea Festival

Divers programma

Momenteel is Nikki druk met het afronden van het programma. De International Tea & Coffee Academy verzorgt een aantal workshops en er komt een beursgedeelte waar verschillende theeleveranciers hun waar laten zien en proeven. Je kunt een Chinese en Japanse theeceremonie bijwonen en er komt een dame die theeblaadjes leest. Ook theesommelier Kiona Malinka is van de partij. “Ik zou ook graag tea pairing en bijvoorbeeld yoga aanbieden. Of dansen met een geuren-dj. Het wordt hoe dan ook een festival om niet te vergeten.”
Dutch Tea Festival
Dutch Tea Festival