De Tony’s Chocolonely Chocolate Bar opent vanaf 1 juli pal naast de superstore. In de uitnodiging worden we lekker gemaakt met woorden als ‘stromende chocoladetaps’ en ‘s’mores, zoete chocoladeburgers, bubbelwafels en cake die je zelf kunt versieren alsof het je verjaardag is’. Je begrijpt: Roxanne ging met een lege maag en een flinke dosis nieuwsgierigheid op pad.

Het feest begint met een chocolate shake geïnspireerd op de populairste smaken van Tony’s: karamel zeezout en framboos knettersuiker. Machtig? Ja. Lekker? Absoluut. De toon is gezet en na een bezoekje aan de superstore betreden we de Tony’s Chocolonely Chocolate Bar met – zoals beloofd – stromende chocoladetaps, waanzinnige taarten en zelfs kandelaars waar de repen aan hangen.

Tony's Chocolonely Chocolate Bar.JPG

Tony’s Chocolonely Chocolate bar: menu

In de mooie, lichte ruimte zakken we neer op de blauwe stoeltjes met een menukaart in de hand. Naast Tonycchino’s, koffie en thee kun je bij de nieuwe hotspot ook terecht voor smoothies, cocktails en diverse alcoholische en non-alcoholische drankjes. Verhongeren doe je hier zeker niet. Van bubbelwafels tot popcorn en van bitterballen tot snackplanken: het is allemaal te bestellen. Sleept je vriendin je mee en heb je geen zin in chocolade? Dan kun je ook ‘gewoon’ kiezen voor een tosti, soepje of wrap. Alle gerechten zijn overigens vegetarisch.

Tony's Chocolonely Chocolate Bar.JPG

Chocoladeburger, anyone?

Maar zo’n chocoladeburger, is dat nou echt lekker? Roxanne kreeg een haverburger met melkchocolade, marshmellows en karamel voorgeschoteld om te proberen. Na de eerste mindfuck is de smaak absoluut niet verkeerd, maar doe ons toch maar de overheerlijke s’mores of het shortbread met karamel en pecan. Oh, en de bubbelwaffle. Daar komen we zeker nog een keer voor terug. Mocht je nu medelijden hebben met Martina, Sanne, Yvonne en Willem: Roxanne is gelukkig erg goed in het rad van fortuin en nam natuurlijk voor iedereen een flinke hoeveelheid chocolade mee terug.

De Tony’s Chocolonely Bar is open vanaf 1 juli. Adres: Oudeburgsteeg 15 in Amsterdam.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwste hotspots in town? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.