Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Weekendtip: Open Imkerijdagen

Weekendtip: Open Imkerijdagen

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Heb je nog geen plannen dit weekend? Dat komt mooi uit, want dit weekend kun je een bezoekje brengen bij een imker bij jou in de buurt!

Honing van een imker bij jou om de hoek

Het verschil tussen honing van de imker en honing uit de massaproductie proef je. Koop je honing in de supermarkt, let dan op de herkomst van de honing. Honing die niet uit de EU afkomstig is, wordt geoogst van bijen die suikerwater gevoerd krijgen. Deze honing mist het stuifmeel en alle gezonde stoffen uit de nectar. Ook de typische smaak afkomstig van verschillende bloemen proef je in deze honing niet terug. Een goede reden dus om in jouw buurt langs een imker te gaan voor een potje honing.
Imker honing

Kom langs!

Wil je meer weten over het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes? Dat lees je in ons juninummer! Op 8 en 9 juli zijn de Open Imkerijdagen, dan kun je een kijkje nemen bij een imker bij jou in de buurt. Kijk hier voor een overzicht van deelnemende imkers.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!