Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
wijngaarden

Deze bijzondere wijngaarden in Zuid-Australië wil je bezoeken

In samenwerking met TravelEssence

Advertentie

Naast uitgestrekte natuur, kangoeroes en koala’s staat Australië bekend om haar talloze wijnregio’s. Wij nemen je mee langs een aantal bijzondere wijngaarden in de staat Zuid-Australië en laten je zien waarom ook jíj een reis Down Under wilt maken.

Wijngaarden in Zuid-Australië

Zuid-Australië is de ultieme plek om te genieten van de Australische natuur en cultuur. Deze komen perfect samen in de vele wijngaarden die het gebied kent. Ook al is het de droogste staat van Australië, ongeveer de helft van de nationale wijnproductie vindt hier plaats. De meest bekende wijngaarden van Zuid-Australië vind je in McLaren Vale, Barossa Valley en Clare Valley. Ga jij met ons mee op reis? Wij hebben een tour langs deze bekende wijngaarden voor je uitgestippeld!

Wil je ook iedere week de leukste hotspots & tips voor restaurants ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

McLaren Vale

Wijnen: Shiraz, Cabernet Sauvignon

McLaren Vale is één van de oudste wijnregio’s van Australië. Je vindt er meer dan 100 wijnhuizen. Bezoek op z’n minst Oxenberry Farm House en geniet van heerlijk eten en drinken, en ga naar wijnmakerij d’Arenberg voor een bijzondere wijnproeverij. Combineer je bezoek aan McLaren Vale met de stad Adelaide, boordevol goede restaurants, gezellige buitenwijken en botanische tuinen.

Barossa Valley

Wijn: Shiraz

Vanuit Adelaide rijd je door naar misschien wel de bekendste wijnregio van Australië. Proef er zeker een Shiraz, waar wijnmekka Barossa beroemd om is. Maar maak vooral ook een fietstocht door het heuvelachtige landschap, ga lunchen bij Hentley Farm en verken het lokale stadje Tanunda. Struin op een zaterdag over de Barossa Farmers Market en proef ambachtelijke broden en lekkere delicatessen. Sla ook The Louise niet over, een van de meest gerenommeerde restaurants van Australië, om te genieten van een lunch of diner.

wijngaarden zuid-australie: Barossa Valley

Clare Valley

Wijn: Riesling

De laatste stop op de route is Clare Valley, waar meer dan 40 kleinschalige wijnmakerijen gevestigd zijn. De regio is bekend om een van ‘s werelds beste Riesling, die je écht geproefd moet hebben. En wat is zo’n glas wijn zonder goed eten? Dat dachten de locals ook, dus worden overal uitgebreide winery lunches aangeboden. Deze worden gemaakt met lokale producten en verse ingrediënten. Afsluiten met een sportieve activiteit? Fiets dan de Valley Riesling Trail, die je in ongeveer drie uur langs alle hoogtepunten van de regio voert.

wijngaarden zuid-australie: clare valley

Ook op reis?

Maakt dit jou enthousiast en wil je meer weten over de wijnregio’s en al het moois dat Australië verder te bieden heeft? TravelEssence organiseert de meest fantastische reizen naar Australië en helpt je de perfecte route, bestemmingen en activiteiten te selecteren. Ga voor meer informatie naar de website van TravelEssence en laat je verassen.

Zuid-Australië

Lees bijvoorbeeld ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!