Advertentie
1. Côte de boeuf met gerookt Zeeuws zout en dragonboter
De Simmentaler côte de boeuf is een van de absolute topsteaks voor op de barbecue. Er zit nog een bot in en daarom is hij altijd dik gesneden. Gebruik daarom een kernthermometer om de juiste
gaarheid te bepalen. Steek de thermometer altijd in het dikste stuk, vlakbij het bot. De reverse-searing-methode in ons recept geeft je veel controle over het proces. Ook de côte de boeuf heeft
wel wat vet, wat ontzettend smaakvol is, maar uiteraard ook na bereiding weggesneden kan worden.
Een mooie methode om te serveren is het vlees in zijn geheel van het bot te snijden, in plakken te snijden en vervolgens met het bot op te dienen. Er is altijd wel een lekkerbek die het bot wil afkluiven.
2. Baambrugs big rack met gegrilde prei in mosterd-roomsaus
De racks van het Baambrugs big, een bij zonder ras gekruist op de boerderij van Lindenhoff, kun je op twee manieren barbecueën. Je kunt ze natuurlijk portioneren, dan heb
je in feite de beste karbonades of pork chops die je ooit hebt gegeten. Maar de vetlaag en zwoerd kun je ook mooi krokant bakken als je het vlees in zijn geheel braadt.
Hiervoor heb je wel een (grote) barbecue nodig, waar je het vlees van directe hitte kunt afschermen. De vele kamado’s die momenteel populair zijn, zijn heel geschikt. Ook hiervoor is een kernthermometer absoluut aan te raden om de juiste gaarheid te bepalen.
3. Entrecote met gegrilde groene asperges en paprikasalsa
Entrecote is een echte grillklassieker. Deze entrecotes van dubbeldoelras van Lindenhoff zijn mooi gemarmerd. Een entrecote is niet heel moeilijk om te grillen. Je bepaalt de juiste gaarheid door te voelen aan het vlees. Vergelijk het met de veerkracht in de muis van je hand: met vlakke, ontspannen hand komt dit overeen met een rauwe steak. Plaats de toppen van je duim en wijsvinger op elkaar en het voelt als rare. Je duim op je middelvinger voelt als medium/rare, je ringvinger als medium en je pink als well-done.
De entrecote is echt werkvlees, het is minder mals van zichzelf dan bij voorbeeld een ribeye of tournedos, maar wel ontzettend smaakvol. Snijd het vlees niet te dik en laat het na het grillen rusten. Laat het vetrandje aan het vlees zitten tijdens het grillen, het zorgt voor extra smaak en beschermt het vlees tegen uitdrogen.
Onze tips
Dit zijn de beste recepten met burrata
5x de lekkerste recepten met linzen
Turkse recepten: een enorme smaaksensatie
Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten
7x de lekkerste gevulde paprika recepten
7x de lekkerste recepten met paprika
Vegan favorieten: dessert recepten
Pizzarette recepten: zo maak je zelf mini pizza’s
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.