1. Paddenstoelenburger

Laura: “Deze paddenstoelenburger is net zo lekker als-ie eruitziet. Het is bovendien een goeie vleesvervanger, door de toevoeging van noten en bonen. Ik heb voor de variant op de foto kastanjechampignons en shiitake gebruikt, maar kies vooral de soorten die jij het lekkerst vindt.”

Paddenstoelenburger

2. Witlofschotel

Laura: “Het klinkt misschien gek, appelstroop in een witlofschotel. Maar door appelstroop te mengen met water en koolzaadolie krijg je hetzelfde effect als balsamico geeft. Door de witlof in het stroopmengsel te bakken karamelliseert hij en krijgt hij een bitterzoet tintje. Heerlijk in combinatie met de pittige mosterdsaus en hartige kaas.”

WITLOFSCHOTEL

3. Zeewierburger

Laura: “Bij zeewier denk je misschien al snel aan Azië, maar ook in Nederland groeit langs de kust zeewier; zowel wild als gekweekt. Wist je dat alleen al in onze eigen Oosterschelde ruim 150 soorten wild zeewier groeien? Op zeewierboerderij en in de Noordzee wordt voornamelijk zeesla en suikerwier gekweekt. Zeewier is supergezond, voor jou en voor onze planeet. Het is een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Het is duurzaam te kweken: zeewier neemt CO2 op, hoeft niet bemest te worden (het groeit door zonlicht) en het filtert het zeewater. Er is bovendien geen schaarse landbouwgrond voor nodig, op zee is ruimte genoeg. Reden genoeg dus om een zeewierburger aan je weekmenu toe te voegen. Bovenal is-ie heel erg lekker, wat natuurlijk het allerbelangrijkste is.”

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

zeewierburger