Blaas je gerechten nieuw leven in door toevoeging van sriracha, de lekkere Thaise chilisaus. We maken five-spice buikspek, kaas-knoflookbrood en hasselback pompoen. Allemaal met onze favoriete Thaise smaakmaker. In Thailand gebruiken ze hem ook als dipsaus bij zeevruchten. Maar ook op eieren, burgers en gefrituurde snacks. Een beetje zoals wij ketchup gebruiken.

Five-spice buikspek met sriracha

We zijn misschien niet zo gretig met de srirachasaus als ze in Azië zijn, maar een beetje pit in ons eten is wel welkom. Dit buikspekreceptmaak je er onweerstaanbaar mee.

Five-spice buikspek met sriracha

Kaas-knoflookbrood met sriracha

Evergreens zoals stokbrood met gesmolten kaas en knoflook geef je een fijne twist met de Thaise chilisaus. Zorg dat je een groot en lang stokbrood gebruikt, want dit onweerstaanbare knoflookbrood gaat er snel doorheen!
kaas-knoflookbrood met sriracha

Hasselback-pompoen met sesam, honing en sriracha

Hasselback ken je natuurlijk van het aardappelgerecht hasselback potatoes, maar deze zoetzure hasselback gesneden pompoen uit de oven mag er ook zijn. Met honing, sesam, suiker, azijn, citroen, tahin en de bekende chilisaus wordt dit pompoengerecht een feestje.
Pompoen met sesam, honing en sriracha
Foto’s: Mike English © Olive Magazine / Immediate Media  Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush