Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
pompoencarpaccio met balsamicobietjes

4x de lekkerste carpaccio variaties

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Natuurlijk is er de klassieker met ossenhaas, maar ook van vis en groenten kun je heerlijke carpaccio maken. Probeer ze allemaal en kies jouw favoriet!

De állerbeste carpaccio variaties

Zo veel smaken als er zijn, zo veel carpaccio variaties zijn er mogelijk. Of je nu gaat voor rundvlees, bietjes of coquilles, van deze carpaccio variaties zal je sowieso smullen. Welke ga jij proberen?

1. Ossenhaascarpaccio met citroenmayonaise en geitenkaas

Deze ossenhaascarpaccio met citroenmayonaise en geitenkaas is nét even spannender en chiquer dan de klassieker met pesto en pijnboompitten. Perfect als voorgerecht voor kerst! Deze variatie is ook erg lekker met truffelmayonaise in plaats van citroenmayonaise. Of wil je toch liever zelf klassieke carpaccio maken?

ossenhaascarpaccio

2. Bietencarpaccio met gepofte knoflook

Vegalicious! Hoe feestelijk ziet deze bietencarpaccio eruit? Lekker fris met de tuinkers en toch een bite door de zelfgemaakte kaascroutons. Dat wordt smullen! Wil je éxtra uitpakken? Probeer dan deze variatie ook eens met chioggia bieten voor een feestelijk effect. Deze bieten hebben prachtige gekleurde ringen.

vegetarisch recept

3. Carpaccio van coquilles met passievrucht

Ga eens voor carpaccio van vis. Dat is toch net effe wat anders dan de gebruikelijke variant. Wil je eens een vis variatie proberen? Kies dan voor coquilles. Deze zeevruchten lenen zich perfect voor carpaccio variaties. Kan je geen verse coquilles vinden? Je kunt ook diepvriescoquilles gebruiken. Ontdooi ze dan een nacht in de koelkast in een kommetje met melk tot ze nog stevig genoeg zijn om ze in dunne plakjes te snijden.

Carpaccio van coquilles met passievrucht ; carpaccio variaties

4. Pompoencarpaccio met balsamicobietjes

Een feestelijke vegetarisch voorgerecht: warme carpaccio van plakjes pompoen met kapperappeltjes, rode biet en balsamico als smaakmakers. Ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook heerlijk. De prachtige oranje kleur knalt van je bord af. Tip van ons: serveer dit voorgerecht op voorverwarmde borden, zo blijft de pompoencarpaccio langer warm.

pompoencarpaccio met balsamicobietjes ; carpaccio variaties

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!