1. Quesadilla’s met linzen en kaas

De gekruide linzen geven de quesadilla’s body en maken ze lekker vullend. Je gaat geen gehakt missen met dit recept, beloofd! Natuurlijk mag kaas niet ontbreken. Kies een kaas die goed smelt maar daarnaast ook veel smaak heeft. Dit is niet voor niets één van onze favoriete recepten met linzen!

Quesadilla’s met linzen en kaas

2. Pittige linzensalade met halloumi

Deze heerlijke, vullende salade met linzen en halloumi heeft genoeg pit om je weer op te laden na een lange dag. Ideaal voor doordeweeks. Heb je salade over? Perfect als lunch voor de volgende dag! Gegarandeerd jaloerse blikken op het werk.

Pittige linzensalade met halloumi

3. Gevulde uien met rode linzen, dadels en peterselie

Normaal vul je misschien vooral paprika’s en courgettes, maar vandaag gaan we voor gevulde uien. Waarschijnlijk houd je nog wat linzenvulling over, maar dat is helemaal niet erg. Met een beetje groentebouillon maak je hier namelijk een heerlijke soep van.

gevulde uien

4. Recepten met linzen: gegrilde kip met mosterdlinzen

Healthy en lekker! Tegen deze gegrilde kip met mosterdlinzen zegt niemand nee. Wij in ieder geval niet, dit gerecht staat dan ook terecht tussen onze recepten met linzen.

Gegrilde kip met mosterdlinzen

5. Spicy paneer met groene linzen

Vegetarische inspiratie nodig? Deze spicy paneer is pittig, voedzaam en staat binnen een half uurtje op tafel: fijn voor doordeweeks! Nog nooit gemaakt? Probeer maar eens, waarschijnlijk staat dit gerecht na één keer maken op je lijstje van favoriete recepten met linzen.

spicy paneer

Gratis receptenboekje

Smaken deze lekkere recepten met linzen naar meer? We got you covered! Foodies heeft samen met Valle del Sole speciaal voor jou een receptenboekje samengesteld met nog meer gerechten met peulvruchten om je vingers bij af te likken. Download jouw exemplaar GRATIS via onderstaande button!

Ja, ik wil een GRATIS receptenboekje!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.