1. Rodebiet-dilledip

Pureer 300 g gekookte en fijngehakte rode biet, 2 el olijfolie, 1 el yoghurt, 4 el tahin, zout en peper met een staafmixer of keukenmachine glad. Roer er voor het serveren een handje fijngehakte dille doorheen.

2. Avocado-korianderdip

Pureer 4 fijngehakte lenteuitjes, het sap van 1 limoen, 4 el zure room, 1 avocado in stukken, 1 handje koriander en 1 handje bieslook glad met een staafmixer of keuken machine. Serveer de dip besprenkeld met een beetje tabasco.

3. Artisjokdip

Pureer 400 g uitgelekte artisjokharten op olie, 1 geperst teentje knoflook, 3 el olie van de artisjokharten en een scheutje citroensap glad met een staafmixer of keukenmachine. Roer er 3 el geraspte parmezaan doorheen en serveer besprenkeld met meer olie en bestrooid met paprikapoeder.

4. Fetadip

Pureer 200 g verbrokkelde feta, 6 el yoghurt, het sap van 1 citroen en een snufje cayennepeper glad met een staafmixer of keuken machine. Serveer bestrooid met chilivlokken.

5. Curryhummus

Pureer 400 g kikkererwten (blik), 50 g rodecurrypasta, 100 ml kokosroom, 1 geperst teentje knoflook, het sap van 1 limoen en 2 el olie glad met een staafmixer of keukenmachine.

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Caty Greenwood