Romantische gerechten

Heb je een date-night op de planning staan? Maak dan een van de onderstaande romantische gerechten. Want liefde gaat door de maag.

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Ravioli met eidooier, salie en ‘nduja-olie

Holy ravioli! Dit gerecht brengt een beetje uitdaging met zich mee, maar is oh zo smaakvol. Ook leuk om samen met je wederhelft te maken en de pastamachine eens uit te proberen.

ravioli met eidooier en nduja-olie

2. Zalm met honing-sojasaus, asperges & sugarsnaps

Vind je lang in de keuken staan zonde van jullie qualitytime? Dan wordt dit een van je nieuwe favoriete romantische gerechten. Je bent slechts vijf minuten bezig en laat dan de oven de rest doen. Dat niet alleen, deze zalm met honing-sojasaus ziet er ook nog eens waanzinnig mooi uit.

de snelle bakplaat

3. Risotto

Zeg je romantische gerechten, dan zeg je risotto. Kies bijvoorbeeld voor deze verwarmende paddenstoelenrisotto, de traditionele alla milanese of de groene variant met knapperige bacon.

Paddenstoelenrisotto

4. Kaasfondue

Kaas is altijd een goed idee, maar vooral op Valentijnsdag. Maak er een lekkere fondue van en dip samen brood, groentes en vlees in die pan vol lekkers. Wijntje erbij en je bent helemaal compleet.

romantische gerechten

5. Cote de boeuf met béarnaise en bospeen

Dit smaakvolle vleesgerecht serveer je met peen en die overheerlijke béarnaisesaus. Een echte traktatie op de vrijdagavond.

Cote de boeuf met béarnaise en bospeen

6. Spaghetti meatballs

Als we de films moeten geloven, is dit een van de meest romantische gerechten. In de praktijk gaat het gepaard met wat meer geknoei, maar je voelt je dan wel net Lady & de Vagebond. Of je de spaghettiuiteinden nou daadwerkelijk naar elkaar toe eet of het delen toch even overslaat, lekker is het zeker..

spaghetti meatballs

Lees meer: