1. Één kopje koffie

Mijn favoriete bezigheid op het moment: koffiewandelingen! Trek je sneakers aan, zet je favoriete muziek op en loop naar een leuk zaakje voor écht goede koffie die met nog meer liefde dan anders wordt gezet. Ook leuk: maak een soort bingokaart voor jezelf en probeer deze vakantie zo veel mogelijk horecazaken af te strepen (vergeet vooral de toffe hotspots buiten de stad niet!). Maak je niet alleen de barista, maar ook je stappenteller hartstikke blij mee.

2. Haal de kroeg in huis

Naast eten en wakeboarden heb ik nog één grote liefde: darten. De kerstvakantie is normaal gesproken een groot feest, want dan is het WK darts op televisie en dat kijk je natuurlijk niet thuis, maar in de Irish pub. In de reclameblokken toverden we vervolgens zelf onze pijlen uit de tas in de hoop wat 180’s te gooien. Gelukkig kun je dit thuis ook namaken. Hang een dartbord op, koop een paar pijltjes en ga samen met je partner en/of kids op jacht naar de tripples. Uiteraard onder het genot van een borrelplank vol lekkere hapjes om tussen het gooien wat energie te tanken.

3. Handjes in het deeg!

Haal je kroost achter de iPad vandaan en neem ze mee de keuken in voor een gezellig middagje bakken of koken. Maak bijvoorbeeld samen roggebrood of ga voor zoet en kies voor Nutellakoekjes. Ook altijd een succes: tover een mooi glas en rietjes uit de kast en ga aan de slag met het maken van deze heerlijke vegan milkshake.

Lees ook: 5x recepten om met kinderen te maken

4. All you can read

Na al die tijd in huis heb je Netflix en Videoland inmiddels vast uitgespeeld. Maar ken je Readly al? Op dit toffe platform heb je toegang tot de leukste magazines uit binnen- en buitenland. Denk aan Vogue, BBC Good Food, Santé, Glamour en nog veel meer. Met deze link krijg je twee maanden GRATIS alles lezen zonder dat je ergens aan vast zit. Bevalt het je goed? Dan betaal je na die twee maanden slechts 9,99 per maand.

Readly

5. Wijnen, wijnen, wijnen!

Uitgewandeld? Snappen we wel! Tijd voor een gezellige middag bij de haard met lekkere wijnen. Het is namelijk super makkelijk om thuis een leuke wijnproeverij te organiseren. Yvonne probeerde het eerder dit jaar uit en verzamelde al haar tips om thuis een wijnproeverij te organiseren op je sloffen.

wijnproeverij thuis

6. Pictures, please!

Ken je dat? Heb je net de allermooiste taart allertijden gebakken, komt hij op de foto totaal niet tot zijn recht. Gelukkig heb je nu wat tijd over om alle ins- en outs te leren over foodfotografie en het nieuwe jaar te starten met oogverblindende kiekjes van jouw gerechten. Tips om
het mooiste licht te vangen, kleuren en texturen tot leven te laten komen en om af te rekenen met die vervelende reflectie in je bestek vind je wat in het boek ‘How to Photograph Food’ van Beata Lubas en op het YouTubekanaal The Bite Shot van Joanie Simon.

7. DIY Pinterestkeuken

Gebruik je vrije uurtjes voor een leuk DIY project! Bestel online wat toffe voorraadpotten om je pasta, rijst en suiker in te bewaren en verander je kruidenrek van saai naar oogverblindend met toffe bewaarblikken en zelfgemaakte etiketten. Heb je wat inspiratie nodig? Wij zetten 6 prachtige voorraadkast ideeën voor je op een rijtje.

Voorraadkast