1. Oreotaart met rummousse

Deze zuidelijke klassieker dankt zijn naam oorspronkelijk aan de rijke chocoladebodem, bedekt met chocoladecrème, romige rummousse en afgewerkt met slagroom. Did someone say cake?

Oreotaart met rummousse

2. Sticky wings met blue-cheese dip

Alleen al voor de blauwekaasdip wil je dit recept maken. Biertje erbij en je bent klaar om het weekend in stijl te vieren.

Sticky wings met blue-cheese dip

3. Cincinnati chili five ways

Het is de oude bekende chili con carne, maar dan nét iets anders. In Cincinnati, Ohio maken ze hem van langzaam gegaard rundergehakt en serveren ze hem over spaghetti. Als je hem ‘five ways’ bestelt, krijg je er ook bonen, cheddar en uitjes bij.

Cincinnati chili five ways

4. Club sandwich met homemade pastrami

Of je hem nu gezien hebt of niet, je hebt er zeker al eens van gehoord. De bekende Fake-scène in When Harry Met Sally. Waarbij Sally in een volle Amerikaanse diner wil bewijzen dat Harry misschien wel niet zo goed is onder de lakens als hij zelf denkt. Is ze zó aan het genieten van haar eten? De bestellingen in de diner worden ter plekke aangepast. “I’ll have what she’s having.” Ja, wij ook, een club sandwich waar je het warm van krijgt.

5. Drunken monkeybread

Niemand weet precies waar de naam van deze Amerikaanse jaren 50 klassieker vandaan komt. De meest voor de hand liggende verklaring heeft te maken met de ‘rebelse’ manier waarop je het brood eet: je scheurt er stukken van af. Lekker is hij in ieder geval!

Meer lekkere, typisch Amerikaanse gerechten proeven? In het Culi roatripnummer van Foodies vind je de beste recepten. Hij ligt nu bij jouw supermarkt in de schappen. Ga je liever niet de deur uit? Bestel hem dan zonder verzendkosten via onderstaande button!

foodies aug/2020

Het culi roadtrip nummer

Culi roadtrip

drunken monkeybread