Lees verder onder de advertentie
In de supermarkt de perfect rijpe avocado vinden is een lastige klus. Niet voor niets zitten de helft van de avocado’s zonder steeltjes en onder de vingerafdrukken. Zijn de enige verkrijgbare avocado’s ook nog eens kneiterhard? Geen zorgen! Met deze tips maak jij avocado’s binnen no time rijp!
Lees verder onder de advertentie
Avocado snel rijp maken
Twijfel jij of je avocado rijp is die je in je handen hebt? Begin dan niet met knijpen maar doe de ‘steeltjes-test’. Door het knijpen kunnen er namelijk beurse plekken ontstaan en dat is zonde van mooie exemplaren in wording.
Handiger is om het knopje bij de steelaanzet te verwijderen en te kijken naar de kleur die hieronder verschijnt. Heel erg licht/mintgroen? Nog niet rijp. Die herkenbare groene kleur van een avocado: ready to go! Bruin of beschimmeld? Ieh, overrijp!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Avocado snel rijp
Is jouw avocado nog niet helemaal rijp? Dan zijn er meerdere trucs om je avocado sneller rijp te maken. Lees snel verder om erachter te komen welke tips dit zijn.
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Avocado snel rijpen
Avocado bevat net als bananen en appels het stofje ethyleen. Deze stof versnelt de rijping en laat dat nou precies zijn wat we willen! De grote truc is dus om ervoor te zorgen dat dit stofje niet kan ontsnappen. Om dit te voorkomen kan je de vrucht bijvoorbeeld in aluminiumfolie inpakken of in onderin een diepe kom bedekt met bloem leggen.
Zo kan het stofje nergens heen en is je avocado sneller rijp. Ook helpt het om de vrucht in de buurt van andere groente- en fruitsoorten te leggen die dezelfde stof bevatten. Denk aan tomaten, kiwi’s en bannen. Het ethyleengas dat zij uitstoten zal ervoor zorgen dat je avocado sneller rijp is.
Avocado rijp maken door verwarmen
Liever gelijk resultaat? Dan kan je het beste de avocado verwarmen. De vrucht rijpt namelijk sneller in een warme omgeving. Verwarm hiervoor de oven op ca. 90 graden Celsius en verpak de avocado in aluminiumfolie zodat het ethyleengas niet kan ontsnappen. Is de oven warm? Leg de avocado erin en check na ongeveer tien minuten of ‘ie al zacht genoeg is.
Duurt zelfs dat je te lang? In de magnetron gaat het nog sneller, maar de smaak zal wel wat verloren gaan. Prik hiervoor gaatjes in de schil van een avocado en doe hem 30 seconde in de magnetron.
Lees ook:
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie