1. Appel-cranberrycrumble met room

We beginnen gelijk met een topper om te bakken met appels. Deze ontzettende lekkere crumle met appel en cranberry is al sinds jaar en dag een van de populairste recepten van foodies. Dat is ook niet zo gek, want het is een eenvoudig recept dat het altijd goed doet. Door de cranberry is dit lekkers net even anders dan je gewend bent. Yum!

crumbles cranberry appel

2. Appeltjes met spijs uit de oven

Bakken met appels en spijs, definitely nice! Dit lekkere baksel is hartstikke geschikt als nagerecht of om tijdens een leuke kerstfilm voor de televisie op te eten. De zelfgemaakte karamelsaus is om van te smullen en maakt het helemaal af.

3. Appeltaart

Misschien niet het spannendste recept uit dit overzicht, maar wél eentje waar iedereen gelukkig van wordt. Met een goede appeltaart scoor je sowieso punten op het werk, een verjaardag of bij de juf van de kinderen. Bijkomend voordeel is de heerlijke geur van kaneel die vrijkomt tijdens het bakken. Daar kan geen enkele geurkaas tegenop.

Basisrecept appeltaart

4. Appel-karameltaart met pecannoten

In de koude maanden koken en bakken we extra graag met noten. Pecan is een noot die goed samengaat met appel. In deze taart delen ze dan ook samen de spotlight. Mhhh, hier willen we iedere dag wel een flink stuk van bij een kopje koffie of thee…

5. Appeltaartje met cognac

Bakken met appels en drank past helemaal bij het seizoen. Laat je deze keer verrassen door de heerlijke combinatie van dit geliefde fruit en cognac. Strooi er voor het serveren nog wat pistachenootjes overheen alvorens jij jouw gasten dit oogverblindende taartje voorschotelt of houd hem lekker voor jou alleen. Wij zullen het niet doorvertellen.