Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
appel cognac taart

6x bakken met appels

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze zes favoriete recepten met appels bij elkaar. Ga jij bakken met appels komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met appels

We <3 appels! Met dit heerlijke fruit kun je ontzettend veel kanten op en zeker in zoete recepten zijn ze een graag geziene gast. Het is dan ook de hoogste tijd om deze pareltjes uit de boomgaard dit weekend in de schijnwerper te zetten. Dit zijn de lekkerste recepten om te bakken met appels.

1. Appel-cranberrycrumble met room

We beginnen gelijk met een topper om te bakken met appels. Deze ontzettende lekkere crumble met appel en cranberry is al sinds jaar en dag een van de populairste recepten van Foodies. Dat is ook niet zo gek, want het is een eenvoudig recept dat het altijd goed doet. Door de cranberry is dit lekkers net even anders dan je gewend bent.

crumbles cranberry bakken met appels

2. Appeltjes met spijs uit de oven

Bakken met appels en spijs, definitely nice! Dit lekkere baksel is hartstikke geschikt als nagerecht of om tijdens een leuke film voor de televisie op te eten. De zelfgemaakte karamelsaus is om van te smullen en maakt het helemaal af.

3. Appeltaart

Misschien niet het spannendste recept uit dit overzicht, maar wél eentje waar iedereen gelukkig van wordt. Met een goede appeltaart scoor je sowieso punten op het werk, een verjaardag of bij de juf van de kinderen. Bijkomend voordeel is de heerlijke geur van kaneel die vrijkomt tijdens het bakken. Je snapt het al; deze mocht niet ontbreken in het lijstje om te bakken met appels.

Basisrecept appeltaart

4. Appel-karameltaart met pecannoten

In de maanden richting de herfst koken en bakken we extra graag met noten. Pecan is een noot die goed samengaat met appel. In deze taart delen ze dan ook samen de spotlight. Mhhh, hier willen we iedere dag wel een flink stuk van bij een kopje koffie of thee… Bewaar je een stukje voor ons als je deze heerlijke taart maakt?

bakken met appels

5. Whiskey karamel appeltaart

Bakken met appels en drank past helemaal bij het seizoen. Laat je deze keer verrassen door de heerlijke combinatie van dit geliefde fruit en whiskey. Strooi er voor het serveren nog wat pistachenootjes of suiker overheen alvorens jij jouw gasten dit oogverblindende taartje voorschotelt of houd hem lekker voor jou alleen. Wij zullen het niet doorvertellen.

whiskey karamel appeltaart

6. Appeltaartje met cognac

Oké, nog eentje dan! Om het af te leren. Dit appeltaartje – wederom met alcohol – smaakt heerlijk. Onweerstaanbaar, en je keuken ruikt ook nog eens lekker naar zoete appel. Genieten!

appel cognac taart

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!