Bakken met kardemom

Voor ons even geen citroentaartjes of frisse cheesecakes: dit najaar snakken we naar kruidige baksels die je een warm gevoel geven. We gaan bakken met kardemom!

Wil je eerst meer weten over kardemom? Lees dan de blog wat is kardemom en wat kun je ermee?

1. Dutch baby met peer en kardemom

Begin je dag met deze heerlijke pannenkoek uit de oven. Hierdoor wordt hij mega-luchtig. Samen met de peer is dit smullen geblazen.

Dutch baby met peer en kardemom

2. Brooklyn black-outtaart

Vernoemd naar de donkere dagen in New York is deze taart ongeveer het beste wat chocolade je ooit gaat bieden. Met drie (ja, drie!) lagen cake ga je heel veel harten veroveren. Dit is bakken met kardemom op zijn best! Delen mag, maar hoeft natuurlijk niet…

Brooklyn black-outtaart

3. Abrikozen-pistacherolletjes

Perfect voor bij je high tea of als je hoge ogen wilt gooien bij de rest van het gezin. Wedden dat iedereen deze heerlijke rolletjes wil proberen? Duik snel de keuken in!

Lees ook: Weekendbaksels: 5x bakken met abrikozen

Abrikozen-pistacherolletjes

4. Bessen-crumblepie

Deze bessentaart met crumble is alles waar je zin in hebt op een koude, natte dag. Trek dat natte pak uit, hijs jezelf in je joggingpak en nestel op de bank met crumblepie! Hou je van crumbles? Bekijk eens dit heerlijke lijstje!

Bessen-crumblepie

5. Semlor

Haal met dit recept een stukje Zweden in huis. Semlor is een typisch Zweeds koffiebroodje dat je moet bakken met kardemom. Doe ons er nog maar eentje! Lekker voor een zondags ontbijtje (op bed), of voor bij de koffie natuurlijk.

bakken met kardemom: semlor fika

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.