Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
bakken voor pakjesavond

5x bakken voor pakjesavond

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze vijf favoriete recepten voor pakjesavond bij elkaar. Ga jij bakken voor pakjesavond komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken voor pakjesavond

Sint is nog maar een paar dagen in het land. Dit weekend is dan ook het laatste moment om te genieten van al het lekkers dat hij meeneemt: kruidnoten, schuimpjes en gevulde speculaas. Kan jij hier ook zo onwijs van genieten? Ga dan dit weekend zelf aan de slag en ga bakken voor pakjesavond. Een mooier cadeautje is er haast niet! Om alvast in de stemming te komen maakten wij een lijstje om te bakken voor pakjesavond. Weet jij al wat je gaat maken?

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gevulde speculaas

Gek op gevulde speculaas? Maak het dan ook eens zelf! Dat lijkt misschien moeilijk maar geen zorgen, het valt reuze mee. Maak eerst zelf je amandelspijs om vervolgens aan de slag te gaan met dit fantastische recept voor gevuld speculaas. Bakken voor pakjesavond was nog nooit zo lekker!

> naar het recept: gevulde speculaas

Bakken voor pakjesavond: gevuld speculaas

Bakken voor pakjesavond: zelfgemaakte kruidnoten

Strooien, strooien, strooien! Op pakjesavond mogen kruidnoten echt niet ontbreken. Deze kleine favorieten zijn makkelijk zelf te maken. Hoe leuk is het om samen met de kinderen de keuken in te duiken? Maken jullie ook samen deze balletjes van het deeg?

> naar het recept: zelfgemaakte kruidnoten

sinterklaas

Worteltaart met witte chocolade pepernoten

The bigger, the better! Deze worteltaart met witte chocoladepepernoten is een topper om te bakken voor pakjesavond. Waarschuwing: het kan zo maar zijn dat de kinderen nog blijer zijn met deze prachtige taart dan met hun cadeaus. Wij weten het in ieder geval wel als we moeten kiezen…

> naar het recept: worteltaart met witte chocolade pepernoten

strooigoed over de top worteltaart

Mandarijn-marsepeinmuffins

Dé ultieme muffins voor pakjesavond als je het ons vraagt. De combinatie van marsepein en mandarijn is er eentje om te onthouden. Ga jij deze muffins maken voor pakjesavond?

> naar het recept: mandarijn-marsepeinmuffins

Mandarijn-marsepeinmuffins

Speculaas-kwarktaart met mandarijn

Combineer je mandarijnen liever met speculaas? Dan is deze kwarktaart precies wat je zoekt. De perfecte afsluiter van ons lijstje voor pakjesavond!

> naar het recept: speculaas-kwarktaart met mandarijn

speculaas kwarktaart

Lees ook: 7x Sinterklaasletters – maar dan net even anders

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!