Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Cover voor Bananenpannenkoek maken doe je zo!

Bananenpannenkoek maken doe je zo!

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Je hebt geen ontbijt meer in huis tót je je beseft dat je met maar twee ingrediënten heerlijke pannenkoekjes kunt maken. Bananenpannenkoekjes worden gemaakt van ei en banaan en zijn zo klaar. Zin om een bananenpannenkoek te maken? Dat doe je zo!

Bananenpannenkoek maken

Bananenpannenkoekjes zijn echt mijn fávoriete ontbijt allertijden. Ze zijn zo makkelijk om te maken en toch zo smaakvol! Eigenlijk eet ik ze niet eens zo vaak en meestal alleen op de momenten dat ik denk dat ik geen ontbijt meer in huis heb. Maar eieren en bananen liggen eigenlijk altijd wel in m’n keuken. Een bananenpannenkoek maken is gelukkig helemaal niet moeilijk.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recept voor bananenpannenkoek

Wat heb je nodig? Voor circa 6 pannenkoekjes heb je 1,5 ei en 1 banaan (liefst zo rijp mogelijk) nodig. Prak de banaan met een vork in een kommetje en meng de ei erdoorheen. Smelt een klontje boter in de pan en giet een lepel van het beslag erin. Draai de pannenkoek als de bovenkant droog is, nog even om. Bak hem mooi goudbruin. Herhaal met het overige beslag.

Tips om je pannenkoek te beleggen

Wat is nou lekker om op je bananenpannenkoek te doen? Hier een paar ideeën:

  • Schijfjes banaan en honing
  • Blauwe bessen en ahornsiroop
  • Slagroom en vanillesaus
  • Mango en yoghurt
  • Rood fruit en hüttenkäse
  • Nutella en aardbeien
  • Spek, banaan en honing
  • Ananas en kokosvlokken

Geen fan van banaan?

Niet iedereen houdt van banaan natuurlijk, maar haast iedereen lust wel pannenkoeken. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan eens onze favoriete recepten voor pannenkoeken!

1. Gezonde carrotcake-pannenkoeken

Fan van carrotcake? Deze pannenkoekjes  smaken precies zo! Het is daarom net alsof je ontbijt met taart. Nou, zo kan het weekend wel beginnen!

> naar het recept: gezonde carrotcake-pannenkoeken

carrotcake-pannenkoekjes

2. Kwarkpannenkoekjes met honing en sinaasappel

Ook zo’n lekkere restjesopmaker: kwarkpannenkoekjes. Met maar een paar ingrediënten en extra lekker fluffy en fris door de kwark die erin zit.

> naar het recept: kwarkpannenkoekjes met honing

3. Dutch baby

Dutch baby is een ander soort pannenkoek. Veel dikker en heel erg luchtig, je kunt het als toetje serveren of als ontbijt. En top hem lekker af met veel vers fruit!

> naar het recept: dutch baby

Supersnelle toetjes: Dutch baby

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!