Bananenpannenkoek maken
Bananenpannenkoekjes zijn echt mijn fávoriete ontbijt allertijden. Ze zijn zo makkelijk om te maken en toch zo smaakvol! Eigenlijk eet ik ze niet eens zo vaak en meestal alleen op de momenten dat ik denk dat ik geen ontbijt meer in huis heb. Maar eieren en bananen liggen eigenlijk altijd wel in m’n keuken. Een bananenpannenkoek maken is gelukkig helemaal niet moeilijk.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Recept voor bananenpannenkoek
Wat heb je nodig? Voor circa 6 pannenkoekjes heb je 1,5 ei en 1 banaan (liefst zo rijp mogelijk) nodig. Prak de banaan met een vork in een kommetje en meng de ei erdoorheen. Smelt een klontje boter in de pan en giet een lepel van het beslag erin. Draai de pannenkoek als de bovenkant droog is, nog even om. Bak hem mooi goudbruin. Herhaal met het overige beslag.
Tips om je pannenkoek te beleggen
Wat is nou lekker om op je bananenpannenkoek te doen? Hier een paar ideeën:
- Schijfjes banaan en honing
- Blauwe bessen en ahornsiroop
- Slagroom en vanillesaus
- Mango en yoghurt
- Rood fruit en hüttenkäse
- Nutella en aardbeien
- Spek, banaan en honing
- Ananas en kokosvlokken
Geen fan van banaan?
Niet iedereen houdt van banaan natuurlijk, maar haast iedereen lust wel pannenkoeken. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan eens onze favoriete recepten voor pannenkoeken!
1. Gezonde carrotcake-pannenkoeken
Fan van carrotcake? Deze pannenkoekjes smaken precies zo! Het is daarom net alsof je ontbijt met taart. Nou, zo kan het weekend wel beginnen!
> naar het recept: gezonde carrotcake-pannenkoeken
2. Kwarkpannenkoekjes met honing en sinaasappel
Ook zo’n lekkere restjesopmaker: kwarkpannenkoekjes. Met maar een paar ingrediënten en extra lekker fluffy en fris door de kwark die erin zit.
> naar het recept: kwarkpannenkoekjes met honing
3. Dutch baby
Dutch baby is een ander soort pannenkoek. Veel dikker en heel erg luchtig, je kunt het als toetje serveren of als ontbijt. En top hem lekker af met veel vers fruit!
> naar het recept: dutch baby
Lees ook:
6 tips voor het bakken van het perfecte bananenbrood
Overrijpe bananen? Deze recepten maak je ermee
Welk meel gebruik je om pannenkoeken te bakken?
Onze tips
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Recepten tegen een winterdip
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.