Je hebt de juiste grill en kolen in huis, de zon schijnt en het bier ligt koud. Je houdt van een speklap of een hamburger grillen, maar zeg nou zelf: dat kan iedereen. Jij bent toe aan meer uitdaging en gaat voor het betere barbecuewerk. Van chickon on a can tot langzaam gegaarde pulled pork, nodig je vrienden uit want nu krijgen ze umami van de barbecue.

Chicken on a beer can style

TIP: Bij kleinere barbecues kun je met aluminiumfolie een soort hitteschild maken om te voorkomen dat de kip aan een kant verbrandt. Voor het maken van chicken on a can zijn ook handige houders te koop zodat de kip niet omvalt. Probeer deze poultry roaster bijvoorbeeld van Big Green Egg. 

Saté babi

In Maleisië en Indonesië roosteren ze hun saté in hele rijen tegelijk op speciale langwerpige satébarbecues. Wie daar weleens saté geproefd heeft weet: het is de houtskool die de smaak geeft aan deze stokjes. Kies dus voor houtskool van goede kwaliteit, bestaande uit grote stukken en weinig gruis.
sate babi

Zelf maken: pulled pork

Serveer de pulled pork bijvoorbeeld op een broodje met zuurkool en barbecuesaus; met kaas en uien gegratineerd op toast; met jalapenopeper, avocado en tomaat op een wrap of met bosui, sambal en sojasaus. Het belangrijkste ingrediënt bij dit recept: geduld..
pulled pork
En wil je nou nog meer leren over grillen, barbecueën en vuurtjes stoken? Vanaf 26 juni ligt het foodies grote bbq nummer in de winkel! Tot die tijd vermaak je je nog met deze Sweet ‘n spicy chickenwings.