Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor De beste bladerdeeg hapjes voor kerst

De beste bladerdeeg hapjes voor kerst

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Of je het nu voor zoete of hartige hapjes gebruikt, met bladerdeeg zit je altijd goed. Wil je eens wat verrassende bladerdeeg hapjes met kerst op tafel zetten? Dan zijn deze recepten écht iets voor jou.

Bladerdeeg hapjes kerst

‘Pigs in a blanket’ of kaastwisters? Die kennen we nu wel! Maak deze verrassende bladerdeeg hapjes met kerst en steel de show. Wat denk je van een specerijentwister, hartige macarons en mini empanada’s? De feestdagen waren nog nooit zo verrassend!

Wil je ook elke week handige kooktips en leuke recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor bladerdeeghapjes

1. Specerijentwister met venkelzaad en sesam

Werd jij vroeger als kind ook altijd zo blij als je bij de bakker of op de markt een kaasstengel kreeg? Voor een volwassen versie van zo’n kaastwister: bekijk eens dit verrassende recept. Deze twister breng je namelijk niet op smaak met kaas, maar venkelzaad en sesam.

> naar het recept: specerijentwister met venkelzaad en sesam

Specerijentwister met venkelzaad en sesam

2. ‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

Wie zegt dat macarons altijd zoet moeten zijn? Deze hartige versie van bladerdeeg vul je met filet americain. Liever een vega versie? Vul ze dan met vega filet of opgeklopte roomkaas. Beter worden de bladerdeeg hapjes met kerst niet!

> naar het recept: ‘macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

3. Mini empanada gevuld met witte bonen, salie en pecorino

Empanada’s zijn een soort dubbelgevouwen hapjes in de vorm van een halve maan, vaak gevuld met vlees. Deze variant is vegetarisch en gevuld met een mengsel van witte bonen, salie en pecorino. En geloof ons maar: ze zijn minstens net zo lekker!

> naar het recept: mini empanada gevuld met witte bonen, salie en pecorino

Mini empanada gevuld met witte bonen, salie en pecorino

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!