Franse borrelhapjes

Borrelen is één van onze favorieten bezigheden. Foodies Borreltijd staat boordevol met de lekkerste recepten en tips voor dé perfecte borrel. Zo ook deze geweldige Franse borrelhapjes. Zie je jezelf al met een kleedje onder de Eiffeltoren zitten? Droom even weg naar het Franse la vie en rose met heerlijke steak tartare, gebakken camembert of plaattaart met peer. Schenk jezelf een goede wijn in, proost met elkaar op het leven en geniet van deze Franse borrelhapjes!

Gebakken camembert met pistou en notenkruim

Franse kaas op z’n best! Meestal geldt de vuistregel ‘hoe harder de stank, hoe beter de smaak’. Een goede start van dit lijstje met Franse borrelhapjes. Zoek een goede camembert uit, het liefst eentje van de kaaswinkel. Laat je adviseren en deins niet terug voor een beetje geur. Maak vervolgens je eigen mini kaasfondue voor bij de borrel.

Franse borrelhapjes: Gebakken camembert met pistou en notenkruim

Plaattaart met roquefort, peer en witlof

Wederom een Frans borrelhapje waarbij de kaas niet mag ontbreken. Ditmaal kiezen we voor roquefort. Je bakt de plaattaart eerst zonder beleg in de oven, pas aan het eind voeg je de peer, witlof en kaas toe. De tuinkers brengt de zoete smaken in balans. Dit hapje mag zeker niet ontbreken op je borrelplank!

Plaattaart met roquefort, peer en witlof

Mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges

Verras je gasten (en jezelf) met deze mini steak tartare. Een heerlijk Frans borrelhapje. De kappertjes bak je in wat olie in de pan. Dit maakt ze knapperig en nóg smaakvoller. Daardoor passen ze goed bij de mostermayo en de groene asperges. Ren snel naar de keuken en maak wat ruimte op de borrelplank voor de Franse borrelhapjes!

Mini steak tartare met mosterdmayo en groene asperges

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.