Wat wat ons betreft niet mag ontbreken op een goede burger is blauwe kaas. Het zilte van de kaas geeft de burger nét die extra smaakbeleving die hij nodig heeft. Leg de blauwe kaas meteen op de warme burger, dan smelt hij zo lekker en wordt de kaas superzacht.

Cheeseburger met blauwe kaas

cheeseburger blauwe kaas

Blauwe kaas te sterk voor jou? Ga dan voor de ultieme burgerkaas, de cheddar. Op deze burger extra pittig door de toevoeging van jalapeno’s. Zorg dat je de burgers mét de kaas altijd nog even 2 of 3 minuten onder de grill van je oven zet: dan smelt de kaas mooi rond de burger.

Platte burgers met jalapeno-kaas

burgers met jalapeno kaassaus

Vervang de homp vlees op je broodje eens door een paar plakken goed uitgebakken spek zoals in deze ontbijtburger. Echt, de bacon doet je het overige vlees niet eens missen! Een perfect zacht gebakken ei met lopende dooier erbij en aanvallen maar.

Ontbijtburger met bacon

ontbijtburger met bacon

Natuurlijk kan een burger ook prima zonder vlees. Bonen lenen zich goed om burgers van te maken bijvoorbeeld. In deze burger van kikkererwten komt het verrassingseffect van de smokey saus en natuurlijk het mysterieuze zwarte broodje. Stoer!

Smokey vegaburger

Dit is toch wel onze favoriet onder de vegaburger: de zwartebonenburger met tahinsaus en geroosterde bloemkool. Je moet er maar opkomen om bloemkool op je burger te doen, maar wij kunnen je zeggen: het is een welkome toevoeging. En extra veggies natuurlijk!

Zwartebonenburger met tahinsaus en bloemkool

Meer burgerinspiratie?