Hét coverrecept van Foodies India

Heerlijke geuren, prachtige kleuren en onweerstaanbare smaken; dat is de Indiase keuken voor ons. Dit recept voor butter chicken doet daar niet aan af. Alleen al de verschillende aroma’s die zich verspreiden door de keuken terwijl je aan het koken bent zijn reden genoeg om dit recept te maken!

Wat is butter chicken?

Letterlijk vertaald betekent het “boterkip”. In de Indiase keuken komt dit gerecht ook vaak voor onder de naam murgh makhani. Het is een gerecht dat bestaat uit kip(filet), gemarineerd in een licht gekruide tomatensaus. Vaak serveer je butter chicken met rijst of (zelfgemaakt) platbrood.

De kip marineer je in een mengsel van yoghurt met diverse kruiden en specerijen. Het liefst laat je de kip minimaal een hele nacht marineren, zo trekken alle smaken er optimaal in. Vervolgens gaar je de kip en maak je een heerlijke saus van de overgebleven marinade. Tegen de tijd dat het gerecht klaar is heb je botermalse kip in een heerlijke, kruidige saus.

Het recept voor butter chicken

Deze Indiase klassieker is gegarandeerd je nieuwe favoriet! Met dit recept maak je de kip precies zoals hij hoort te zijn: vol romige botersmaak én botermals.

Butter chicken

> naar het recept voor butter chicken

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.