Need we say more? Met chocolade is het altijd feest. Aan de bak met wafels, tahin-tulbanden, Brooklyn black-outtaart, Oost-Europese babka’s en nog veel meer lekkers!

Pistache babka met chocola

Mocht je ooit een reis door Oost-Europa hebben gemaakt dan ken je de babka misschien al wel. Deze fantastische broodjes kosten even wat werk, maar dan heb je ook een prachtige traktatie voor de hele familie! Denkend aan Pasen: hiermee ga je een hoop ogen uitsteken 😉
chocolade babka

Tahintulband met chocola

Hij werd al veel gemaakt door onze trouwe lezers die hem vorige maand in foodies spotten en wij begrijpen helemaal waarom deze tulband zo populair is. Het is een soort pindakaas-chocola combinatie maar dan nog dieper met de sesampasta. Gepresenteerd op een mooi wit bord is dit een fantastische taart.
tahintulband chocolade

Brooklyn black-outtaart

Vernoemd naar de donkere dagen in New York is deze taart ongeveer het beste wat chocolade je ooit gaat bieden. Met drie (ja, drie!) lagen cake ga je met deze cake heel veel harten veroveren. En dan hoort die prachtige witte etagère er eigenlijk ook bij toch?
chocoladecake chocolade

Roggekoekjes van chocola

Roggekoekjes saai? Nee, natuurlijk. Vooral niet samen met chocolade en deze fantastische patronen die het bakken achterlaten.
chocolade

Whiskywafels

Nog geen wafelijzer in huis? Die wil je zeker aanschaffen voor deze heerlijke whiskywafels, de smaak van pecannoten gaat perfect samen met de chocola en whisky. Dit is lekker als ontbijt, snack of brunch!
chocolade

Deze gerechten en nog veel meer zoete verleiding komt uit het Valentijnsnummer van foodies. Bestel jouw exemplaar in de foodies webshop of doe ‘m cadeau aan een ander die je liefhebt!

Voor meer zoete inspiratie, kijk je hier:

Chocolade