Cocktails die je wilt maken

Het is borreltijd bij Foodies! En hoe kan dat nu beter dan met de lekkerste cocktails. Dit zijn vier cocktails die je vanavond nog wilt maken. Zet de ijsblokjes klaar, pak je shaker en maak de lekkerste cocktails voor bij de borrel.

Sinaasappel-cider mimosa

Vul een grote kan voor de helft met ijsblokjes. Giet er 800 ml sparkling cider (bijv. Charlemagne) en 100 ml sinaasappelsap (zonder vruchtvlees) bij en roer er een paar plakjes sinaasappel doorheen. Roer er vlak voor het serveren 1-2 el grenadine doorheen.

Mescal-kombucha cocktail

Vul een grote kan voor de helft met ijsblokjes. Giet er 200 ml mescal (Mexicaanse sterke drank), 660 ml kombucha (naturel) en 100 ml vers appelsap (niet uit concentraat) bij. Roer er een paar plakjes rode appel doorheen. Roer goed voor het serveren.

Perzik-bourbon slushie

Laat 2 zakjes zwarte thee (English Breakfast) ca. 5 minuten trekken in 400 ml kokend water. Roer 2-3 tl suiker erdoorheen en laat de thee afkoelen. Snijd 3-4 perziken in kleine stukjes en meng met de thee en 300 ml bourbon. Giet het geheel in een blender en maal tot een gladde drank. Giet de drank in een diepvriesbakje en zet ca. 2 uur in de vriezer tot je een slushie-achtige substantie hebt. Roer met een vork door en serveer in een grote kan.

Komkommer-jalapeño margarita

Snijd 1 jalapeñopeper in ringen en laat de peper 30-45 minuten trekken in 300 ml tequila tot de peper genoeg pit heeft afgegeven. Snijd intussen 1 komkommer in stukken en maal fijn in een keukenmachine. Druk de pulp door een zeef boven een kom om zoveel mogelijk sap eruit te persen. Vul een grote kan voor de helft met ijsblokjes. Giet de jalapeño-tequila, het komkommersap, 100 ml cointreau en 100 ml vers limoensap (van ca. 3 limoenen) erbij en meng goed. Maak de randen van 6 glazen een beetje vochtig met een schijfje limoen en druk de rand in een schoteltje met wat chilipoeder en zeezoutvlokken. Giet de cocktail in de glazen en serveer.

Nog meer inspiratie

Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk snel onderstaande cocktails. Ook deze wil je vanavond nog maken, geloof ons maar!

Godfather cocktail

cocktails die je wilt maken

Hot cocktail

hot cocktail

Lees snel verder:

4x zomerse cocktail recepten die je moét kennen

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Hannah Guinness Fotografie: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amber de Floro