
Ingrediënten die goed zijn voor je weerstand
Lees verder na de advertentie
We laten je vandaag vijf ingrediënten zien die goed zijn voor je weerstand en geven je tips hoe je ze kunt verwerken in de lekkerste gerechten. Want wist je dat aardbeien en biefstuk je gezondheid een échte boost geven? Wij vertellen je waarom.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
1. Spitskool
Vitamine C-bom? De meesten denken gelijk aan citrusvruchten of misschien wel paprika, maar ook spitskool is een uitstekende bron van deze vitamine die belangrijk is voor een goede weerstand. Vitamine C oftewel ascorbinezuur is een wateroplosbare vitamine, dus wanneer je spitskool kookt en afgiet, gaat veel vitamine C verloren in het kookwater. Zonde!
Wil je zoveel mogelijk van de vitamine benutten, eet de spitskool rauw, bijvoorbeeld op dit broodje ham met spitskoolsalade. Of eet hem gesmoord in een eenpansgerecht, zoals in de gesmoorde spitskool met chilibonen en kerrie of de gebraiseerde kool met duxelles.
2. Aardbeien
Word je veel blijer van een kom zoete aardbeien dan van een bordje rauwkost? Dat snappen we wel. Gelukkig bevatten de zomerkoninkjes nóg meer vitamine C dan spitskool. Dus laat de vitaminepillen in je kast staan en haal in huis mooie, geurige en stevige exemplaren.
Aardbeien met slagroom, ijs of in gebak zijn natuurlijk hartstikke lekker, maar als je echt goed bezig wilt zijn houd ze lekker puur en maak deze gemarineerde aardbeien met citrusschil of combineer ze met andere gezonde ingrediënten zoals in deze aardbeien-muntsalade met sinaasappel en amandel.
3. Garnalen
Ben je ook zo dol op garnalen? Goed nieuws, garnalen bevatten een flinke hoeveelheid seleen – een mineraal dat onder andere je immuunsysteem ondersteunt. Of je nou gaat voor de grijze Hollandse of grote roze garnalen, met deze schaaldieren zit je altijd goed.
Ga voor deze risotto met coquilles en garnalen en serveer er een grote groene salade bij, zodat je ook genoeg groente binnenkrijgt.
4. Biefstuk
Je zou het misschien niet verwachten maar een goede biefstuk is op zijn tijd niet alleen heel lekker maar voorziet je lichaam bovendien van vitamine B6, B12 en ijzer die alle drie belangrijk zijn voor een goed werkend afweersysteem. Probeer bijvoorbeeld deze asperges met biefstuk en hasselback potatoes.
5. Spinazie
Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat spinazie gezond is, maar wist je dat gekookte spinazie nog beter voor je is dan verse? Spinazie bevat veel foliumzuur en vitamine A. Van het laatste krijg je veel meer binnen als je de groente eerst kort kookt.
Wil je eens wat anders dan spinazie à la crème? Probeer dan deze omeletrol met spinazie-sesamsalade. Of ga je toch liever voor de gegratineerde spinazietortilla’s?
Lees ook:
5x weetjes over gember
Zelf maken: gezonde boerenkoolchips
10x de meest gezonde oliën en hoe gebruik je ze?
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Martina Silbrníková
Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje. Was eindredacteur van 2020 tot 2023.