Leftover speculaas

Speculaas op brood

Dit is stiekem een guilty please van redacteur Yvonne: speculaas op witbrood met een dikke laag roomboter. Moet je niet iedere ochtend mee ontbijten, maar af en toe kan prima.

Speculaassmoothie

De ochtend na het heerlijk avondje is er niks lekkerder dan wakker worden met een vleugje speculaas in je smoothie. Zo kan je nog iets langer genieten van deze gezellige tijd. Maal in je blender 1 banaan, 50 g leftover speculaas, 30 g havermoutvlokken, 1 tl vanille-extract en 250 ml melk (naar keuze) tot een gladde smoothie. Aftoppen met speculaaskruiden!

Speculaastiramisu

Dit recept is easy peasy! Vervang de lange vingers door speculaas en klaar ben je. Smullen!

tiramisu

Leftover pepernoten

Pepernotengranola
Meng 150 g havermoutvlokken, 120 g pepernoten (grof gehakt), 50 g amandelschaafsel en 50 g hazelnoten met 1,5 tl koekkruiden en 0,5 tl kaneel. Meng er 4 el neutrale olie en 3 el honing of ahornsiroop doorheen. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola in een voorverwarmde oven op 175 graden 20-25 minuten. Schep regelmatig om. Laat de granola helemaal afkoelen en bewaar dan ca. 1 week in een luchtdichte container.

    Leftover chocoladeletter

    Rockyroads
    Gebruik dit recept voor rockyroads met leftover paaseitjes en vervang de paaseitjes door grof gehakte chocoladeletters. Extra leuk als je verschillende smaken chocoladeletter in huis hebt. Maak het lekker bont qua smaken en kleuren. Voor wat meer crunch kun je er ook leftover speculaas of leftover pepernoten in doen. Of wat denk je van stukjes schuimpjes?