
Bij de brunch met Pasen: vegan briochevlecht met chocopasta
Lees verder na de advertentie
Staat er bij jouw ontbijt altijd een potje chocoladepasta op tafel? Bij dit vegan briochebrood vind je de chocoladepasta er middenin én erop. Serveer het brood terwijl deze net uit de oven komt, dan smaakt ‘ie het lekkerste wat ons betreft. Chocolicious met Pasen dit jaar!
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Bij de borrel met Pasen: cheddarbrood met lente-uiboter
Zelfgemaakt brood dat binnen een klein uurtje op tafel staat! Je kneedt het deeg maar kort en schuift het zo de oven in, zonder het eerst te laten rijzen. Heb je na de borrel nog wat over? Snijd het brood in sneetjes en bewaar luchtdicht verpakt tot vier weken in de vriezer. Zo kun je telkens een beetje uit de vriezer halen voor bij de borrel.
Voorgerecht: koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen
De tijd dat we dit populaire voorgerecht alleen maakten van vlees is allang voorbij. Na de pompoencarpaccio en de bietencarpaccio is er een nieuwe winnaar opgestaan: koolrabi. Perfect om je diner met Pasen mee af te trappen.
Hoofdgerecht: rokerige kip met aardappeltjes
Tijd voor de showstopper tijdens Pasen: heerlijk gekruide, gebraden kip met sappig vlees. We maken er zelf een knoflookmayonaise bij waar je de knapperige aardappeltjes in kunt dippen. Lekker met een groene salade!
Nagerecht: panna cotta met kersensaus
Sluit je avond af op zijn Italiaans met panna cotta met kersensaus. Deze topper is net stevig genoeg om zijn vorm te behouden, maar zacht genoeg om in de mond te smelten. Wees gewaarschuwd: het gezin vraagt vast en zeker of je dit dessert volgend jaar weer wil maken.
Lees ook: De lekkerste zoete recepten voor Pasen
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.