Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zo maak je de perfecte panna cotta

Van brunch tot diner: dit wil je dit jaar maken voor Pasen

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Brunchen is de beste bezigheid op de luie paasochtend. ’s Morgens riant ontbijten en daarna lekker genieten van de zon alvorens je aanschuift voor de borrel of het diner. Deze gerechten mogen in ieder geval niet ontbreken op de paastafel.

Bij de brunch met Pasen: vegan briochevlecht met chocopasta

Staat er bij jouw ontbijt altijd een potje chocoladepasta op tafel? Bij dit vegan briochebrood vind je de chocoladepasta er middenin én erop. Serveer het brood terwijl deze net uit de oven komt, dan smaakt ‘ie het lekkerste wat ons betreft. Chocolicious met Pasen dit jaar!

Pasen: brioche_so vogan so fine+

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bij de borrel met Pasen: cheddarbrood met lente-uiboter

Zelfgemaakt brood dat binnen een klein uurtje op tafel staat! Je kneedt het deeg maar kort en schuift het zo de oven in, zonder het eerst te laten rijzen. Heb je na de borrel nog wat over? Snijd het brood in sneetjes en bewaar luchtdicht verpakt tot vier weken in de vriezer. Zo kun je telkens een beetje uit de vriezer halen voor bij de borrel.

Cheddarbrood met lente-uiboter

Voorgerecht: koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

De tijd dat we dit populaire voorgerecht alleen maakten van vlees is allang voorbij. Na de pompoencarpaccio en de bietencarpaccio is er een nieuwe winnaar opgestaan: koolrabi. Perfect om je diner met Pasen mee af te trappen.

Pasen: Koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

Hoofdgerecht: rokerige kip met aardappeltjes

Tijd voor de showstopper tijdens Pasen: heerlijk gekruide, gebraden kip met sappig vlees. We maken er zelf een knoflookmayonaise bij waar je de knapperige aardappeltjes in kunt dippen. Lekker met een groene salade!

Rokerige kip met aardappel, chorizo en knoflookmayonaise

Nagerecht: panna cotta met kersensaus

Sluit je avond af op zijn Italiaans met panna cotta met kersensaus. Deze topper is net stevig genoeg om zijn vorm te behouden, maar zacht genoeg om in de mond te smelten. Wees gewaarschuwd: het gezin vraagt vast en zeker of je dit dessert volgend jaar weer wil maken.

Zo maak je de perfecte panna cotta met Pasen

Lees ook: De lekkerste zoete recepten voor Pasen

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!