Foodies Magazine
Wil je aan de slag met mosselen? Dan helpen wij jou graag op weg. Foodies is hét culinaire magazine voor lekker eten. We geven je, zowel in het fysieke magazine als online, verrassende ideeën en recepten om mee aan de slag te gaan. Je krijgt er niet alleen trek van, je krijgt ook vooral zin om met ons te gaan koken. Lees dus snel verder om achter de lekkerste mosselrecepten te komen!
Wil je ook iedere week recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Mosselen van Fish Tales
De mosselen van Fish Tales die jij in je mandje hebt gestopt komen van Neeltje Jans. Met elke vloed krijgen de mosselen daar vers water vol met gezonde algen uit de Noordzee geserveerd. Zo groeien de mosselen gezond en lekker dik op. Vers zijn ze natuurlijk het lekkerst, en daarom worden ze supervroeg gevangen zodat ze ’s middags al in de winkel kunnen liggen en ’s avonds op jouw bord. Veel van de verkochte mosselen liggen onder noemer ‘Zeeuws’ in de winkel, maar zijn dat vaak niet gegarandeerd. Bart van Olphen heeft samen met verantwoorde mosselvissers de missie om de échte Zeeuwse mossel op de kaart te zetten. En met succes, want ze liggen in de winkel: deze duurzame, dikke Zeeuwen. MSC-gecertificeerd en met het keurmerk Zeker Zeeuws.
Recepten met mosselen
Een lijstje met favoriete mosselrecepten samenstellen was knap lastig. Het weekdier is namelijk een stuk veelzijdiger dan je misschien denkt. Wat dacht je ervan om jouw mosselen te koken in kokosmelk? Of ze te verwerken in een goede vissoep of klassieke paella? Bekijk snel alle recepten met mosselen!
Mosselen met weizenbier en bacon
Niets zo gezellig als samen een pannetje mosselen delen! Deze mosselen met weizenbier en bacon laten je optimaal genieten. Knapperige spekjes en fris bier, wat een fijne combinatie.
> naar het recept: mosselen met weizenbier en bacon
Mosselen met ‘nduja
Houd jij wel van een beetje pit? Dan is dit het recept voor jou. De Italiaanse worst ‘nduja is de smaakmaker van dit gerecht en geeft een lekkere rokerige smaak.
> naar het recept: mosselen met ‘nduja
Vlaamse mosselen
De meest mensen maken mosselen naar authentiek Vlaams recept. In het seizoen staan deze in België en het noorden van Frankrijk overal op de kaart. Serveer de mosselen traditioneel met vers gebakken dikke frieten en wat mayonaise.
> naar het recept: Vlaamse mosselen
Mosselen met tomaat en amandelen
Dit recept lijkt op de Vlaamse mosselen, maar is toch net even iets anders. Door cherrytomaten en amandelschaafsel toe te voegen krijgt dit gerecht een hele andere uitstraling. Extra lekker door de witte wijn en verse basilicum!
> naar het recept: mosselen met tomaat en amandelen
Mosselen in kokosmelk
We maken een uitstapje richting de Aziatische landen. Kook de mosselen eens in kokosmelk, dit garandeert een smaaksensatie die je niet snel vergeet. Voor wat pit gebruiken we verse rode pepers en koriander.
> naar het recept: mosselen in kokosmelk
Vissoep met knoflookbrood
In een goede vissoep mogen de mosselen zeker niet ontbreken. De schaaldieren geven lekker veel smaak af! Vergeet vooral het knoflookbrood er niet bij te serveren. Die is heerlijk om mee in de soep te dippen.
> naar het recept: vissoep met knoflookbrood
Gegratineerde mosselen
Cozze gratinate; oftewel gegratineerde mosselen. Je kookt ze in een paar minuten gaar totdat de schelpen opengaan. Vervolgens verwijder je de bovenste schelp en gratineer je ze nog even in de oven. Om je vingers bij af te likken!
> naar het recept: gegratineerde mosselen
Paella de marisco
Een puik bord dampende paella zit boordevol zeevruchten, waaronder mosselen. Doordat je bij elke hap de Spaanse zomerzon proeft, mocht dit recept zeker niet in ons lijstje met favoriete recepten met mosselen ontbreken.
> naar het recept: paella de marisco
Fideuà met zeevruchten
Fideuà is een Spaans gerecht, vergelijkbaar met paella. Maar in plaats van paellarijst gebruik je fideuà, een korte en dunne pasta. Verrassend lekker!
> naar het recept: fideuà met zeevruchten
Pilafi met saffraan en zeevruchten
Pilafi wordt meestal geserveerd als bijgerecht maar dit risotto-achtige gerecht leent zich ervoor om te worden aangevuld en als hoofdgerecht te worden gegeten. Voeg gerust dus wat extra zeevruchten toe!
>naar het recept: pilafi met saffraan en zeevruchten