De vruchtenspread van St. Dalfour verdient veel meer dan een gewone boterham. Het ontstaan van St. Dalfour leest als een vruchtenspread-sprookje op het Franse platteland. Het verhaal gaat dat het recept in de Eerste Wereldoorlog tot stand kwam in een tijd van schaarste. De oma van de oprichter van St. Dalfour kreeg de most, een zoet bij product, van de wijngaard van de buren om de moeilijk verkrijgbare suiker in haar jam te kunnen vervangen. Naar grootmoeders recept worden inmiddels uiteenlopende vruchtenspreads gemaakt. Van klassieke aardbeiensmaak tot vijg en zwarte kersen. Kijk hier voor het aanbod van St. Dalfour bij Albert Heijn.

Heb je jouw favoriete vruchtenspread in huis gehaald? Maak dan deze overheerlijke recepten:

1. Kaneelwafeltjes met cranberry-blauwebessenspread

Kaneelwafeltjes met cranberry-blauwebessenspread

2. Mini-brioches met sinaasappel-gemberspread

Mini-brioches met sinaasappel-gemberspread

3. Kokos-aardbeienshortbread

Kokos-aardbeienshortbread