Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Fideuá negra

Eten in Spanje: deze Spaanse klassiekers moet je proberen

Advertentie

Je struikelt er over de tapas en de sangria is nooit ver weg: Spanje is een culinaire bestemming ten top. Vergeet bij je volgende city-trip dus niet deze Spaanse klassiekers te bestellen!

Eten in Spanje

Wie naar Spanje op vakantie gaat, weet dat ‘ie lekker gaat eten. Er zijn zo veel Spaanse klassiekers die je echt eens moet proberen als je er bent… Denk aan fideuá negra, gazpacho of de verschillende Spaanse drankjes. We kunnen er wel een lijstje mee vullen; dus laten we dat dan maar doen ook! Voor wie niet op vakantie gaat, hebben wij de recepten toegevoegd. Zo maak je er thuis een Spaans feestje van!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Paella

Denk jij bij het lezen van ‘Spaanse klassiekers’ ook direct aan paella? We got you! Met dit recept waan jij je tijdens het eten even in de Spaanse stad Valencia. Maak de paella extra lekker door inkopen te doen bij je lokale vishandel.

> naar het recept: paella

Fabada asturiana

Deze Spaanse stoof is supersimpel maar superlekker. Je maakt ‘m met grote witte bonen, spek, worst en uien. Tip: liefhebbers kunnen ook nog bloedworst bij deze bonen serveren. Gebruik dan wat minder chorizo, bak de bloedworst op het laatst en serveer op de bonen.

> naar het recept: fabada asturiana

Fabada spaanse bonenstoof eten in spanje

Gamba’s al ajillo

Als je net zoals ik gek bent op garnalen, gaat je hart vast en zeker sneller kloppen van dit heerlijke recept. Het is een van onze favoriete tapas hapjes en we je raden ten zeerste aan om er wat brood bij te bestellen om in de olie te dippen.

> naar het recept: gamba’s al ajillo

Gambas al ajillo

Fideuá negra

Als je eten zwart ziet, is dat meestal geen goed teken. Fideuá negra is daarop een uitzondering. Dit eenpansgerecht krijgt zijn kenmerkende kleur door de toevoeging van inktvisinkt. Dit kun je kopen bij de betere vishandels.

> naar het recept: fideuá negra

Fideuá negra

Gazpacho

Wordt het je in het zuiden wat te heet? Dan is de koude tomatensoep gazpacho een uitkomst. Lekker als lunch of om als voorgerecht te serveren. Overigens heb je geen hittegolf nodig voor deze koude soep, ook thuis smaak het heerlijk op een regenachtige dag.

> naar het recept: gazpacho

gazpacho

Lees meer over Spaans eten:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!