
Eten in Spanje
Wie naar Spanje op vakantie gaat, weet dat ‘ie lekker gaat eten. Er zijn zo veel Spaanse klassiekers die je echt eens moet proberen als je er bent… Denk aan fideuĆ” negra, gazpacho of de verschillende Spaanse drankjes. We kunnen er wel een lijstje mee vullen; dus laten we dat dan maar doen ook! Voor wie niet op vakantie gaat, hebben wij de recepten toegevoegd. Zo maak je er thuis een Spaans feestje van!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Paella
Denk jij bij het lezen van ‘Spaanse klassiekers’ ook direct aan paella?Ā We got you! Met dit recept waan jij je tijdens het eten even in de Spaanse stad Valencia. Maak de paella extra lekker door inkopen te doen bij je lokale vishandel.
> naar hetĀ recept: paella
Fabada asturiana
Deze Spaanse stoof is supersimpel maar superlekker. Je maakt ām met grote witte bonen, spek, worst en uien. Tip: liefhebbers kunnen ook nog bloedworst bij deze bonen serveren. Gebruik dan wat minder chorizo, bak de bloedworst op het laatst en serveer op de bonen.
> naar het recept: fabada asturiana
Gambaās al ajillo
Als je net zoals ik gek bent op garnalen, gaat je hart vast en zeker sneller kloppen van dit heerlijke recept. Het is een van onze favoriete tapas hapjes en we je raden ten zeerste aan om er wat brood bij te bestellen om in de olie te dippen.
> naar het recept: gambaās al ajillo
FideuĆ” negra
Als je eten zwart ziet, is dat meestal geen goed teken. FideuĆ” negra is daarop een uitzondering. Dit eenpansgerecht krijgt zijn kenmerkende kleur door de toevoeging van inktvisinkt. Dit kun je kopen bij de betere vishandels.
> naar het recept: fideuĆ” negra
Gazpacho
Wordt het je in het zuiden wat te heet? Dan is de koude tomatensoep gazpacho een uitkomst. Lekker als lunch of om als voorgerecht te serveren. Overigens heb je geen hittegolf nodig voor deze koude soep, ook thuis smaak het heerlijk op een regenachtige dag.
> naar hetĀ recept: gazpacho
Lees meer over Spaans eten:
Hotspots in Valencia: de beste restaurants, barretjes & tips
Op zoek naar echte paella in Valencia
Hotspots & restaurants in Barcelona
Lees verder na de advertentie
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.