Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Martina

Even voorstellen: dit is foodies’ nieuwste redacteur!

Advertentie

Na de komst van Roxanne in november komt er alweer een nieuw gezicht bij. 1 april sloot ik me aan bij het foodies-team als editor van recepturen en ben ik daarmee het nieuwe ‘groentje’ in het team geworden. Hoog tijd om me ook aan jullie even voor te stellen!

Ik ben Martina en ik voel me al 8 jaar 24, alleen hoef ik niet meer mijn ID te laten zien als ik een fles wijn haal, zo heeft de leeftijd ook zijn voordelen. Ik kom oorspronkelijk uit Tsjechië waar ik ben opgegroeid en mijn hele jeugd heb doorgebracht. Pas na mijn studie Nederlands op een Tsjechische universiteit (ja, dat kan gewoon!) ben ik naar Nederland verhuisd, heb ik in Utrecht Master Taalwetenschappen gehaald en zoals het zo vaak in het leven gaat, ben ik hier lekker blijven ‘plakken’. Gelukkig maar, want ik heb hier mijn liefde gevonden, geniet van de dagelijkse fietstochtjes door de drukke straten, kan me geen leven meer voorstellen zonder bitterballen en voel me enorm verrijkt door de Nederlandse samenleving vol verschillende culturen en culinaire invloeden.

Nederlands is inmiddels mijn tweede moedertaal geworden en ik vind het hartstikke leuk om met taal bezig te zijn, zowel in mijn werk als privé. Zo kan ik het niet laten om mensen om me heen te verbeteren of taaladvies te geven. Ik ben simpelweg een echte taalfanaat en als je mij een taalnazi noemt, zie ik het als een compliment. ?

Daarnaast ben ik een enthousiaste hobbykok. Met de gedachte aan eten sta ik op en ga ik weer naar bed. In het weekend ga ik heel graag naar mijn favoriete Turkse supermarkt om grote blikken feta, emmers yoghurt en hele bossen verse kruiden te halen en me thuis vervolgens in de smaken en geuren van het Midden-Oosten te wanen. En als ik zelf niet in de keuken sta, droom ik graag weg bij het lezen van recepten, zowel in kookboeken en tijdschriften als online.

Toen ik de vacature voor eindredacteur van recepturen bij foodies zag staan, zag ik mijn twee grote passies – food & taal –  samenkomen in een baan van mijn dromen. Bij foodies kan ik van mijn favoriete bezigheden – recepten lezen en teksten bewerken – mijn werk maken en ervoor zorgen dat alles helder staat uitgelegd, zodat in jullie keukens niets in de soep loopt!

Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van het leukste culinaire team van Nederland en ik hoop dat we jullie samen heel veel lees- en kookplezier kunnen bezorgen!

Liefs,

Martina

Onze tips

Profielfoto van

Martina Silbrníková

Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!