Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
ijs aardbei aardbeienijsjes

foodies favorieten: quick & easy zomerkoken!

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

De redactie neemt je mee in het quick & easy zomerkoken nummer van foodies. Van peche melba trifles tot romige aardbeienijsjes. Hier vind je de favorieten van de redactie: probeer deze recepten vanavond nog! 

Sanne’s favoriet: romige aardbeienijsjes

Omdat je gewoon nooit genoeg krijgt van de heerlijke zoete smaak van aardbeien uit het seizoen. Extra creamy en romig van smaak met gecondenseerde melk, je weet wel die blikjes waar je altijd uren naar moet zoeken in de supermarkt. Binnen een kwartiertje zijn ze gemaakt, en het wachten is even moeilijk

“Smaakt natuurlijk het best met rijpe aardbeien uit eigen tuin.”

ijs aardbei

Yvonne’s favoriet: pêche melba trifles

Fijn om mee te nemen in een weckpotje. Maak deze peche melba trifles thuis en breng ze mee naar een dagje strand!

“De zomerse smaken van pêche melba in een potje: perzik, framboos, amandel en vanille.”

peche melba trifles

Emil’s favoriet: gegrilde kaas-chilisandwich

Quick & easy zomerkoken doet zijn naam eer aan met deze chili sandwich met gesmolten kaas. Druk hem goed aan en laat de kaas langs het brood smelten, tasty!

“Door de sandwich met boter in de pan te bakken krijgt ‘ie een lekker krokant laagje.”

kaas tosti

Lotte’s favoriet: koude bessen met warme witte chocoladesaus

Je denkt vast: zo zien mijn bessen er dus nooit uit. Hoe krijg je die chill look? Heel simpel: spreid de bessen uit op en schaal en zet ze ongeveer 30 minuten in de vriezer zodat ze licht bevriezen maar niet helemaal hard worden. Zo krijgen ze een mooi wit jasje als je ze serveert. Genoeg tijd voor jou om de saus te maken. Een fijne combinatie met een warme saus en chilly berries.

“De witte chocoladesaus met rum is heerlijk bij fris fruit.”

bessen met chocolade
foodies quick & easy zomerkoken ligt nog een weekje in de winkel met onder andere Franse pistou, Italiaanse focaccia, Spaanse escabeche maar ook Libanese tabouleh en een Thaise watermeloensalade. Heb jij nog geen exemplaar? Bestel foodies via onze webshop!

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!