Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
burrata salade watermeloen

foodies favorieten van juni: dit is de Summer of Love

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

De redactie neemt je mee in het juni nummer van foodies. Van watermeloen met burrata tot tortilla’s met kip in een spicy chocolademole. Hier vind je de favorieten van de redactie: probeer deze heerlijke recepten vanavond nog! 

Yvonne’s favoriet: honing-lavendelijs met zomerfruitsalade

In de Summer of Love maakten we met afrodisiacs een aantal gerechtjes zoals met vijgen, honing, tomaten, pistache, passievrucht en asperges. Allemaal ingrediënten die een lustopwekkend imago hebben. Ze danken hun naam aan Aphrodite, de Griekse liefdesgodin. Je kookt er zinnenprikkelende gerechten mee zoals ze dat zeggen. Dat wil ik nog weleens zien, dacht ik. Het ijs dat we maakten voor het Summer of Love thema moest wel zinnenstrelend zijn, want: lavendel én honing. Deze smaken dansen fluweelzacht op je tong terwijl het ijs in je mond smelt – sexy check! Mijn favoriet is zeker het honing-lavendelijs met zomerfruitsalade.

Sexy & sweet: honing-lavendelijs


foodies favorieten

Lotte’s favoriet: watermeloen-tomaatsalade met rozemarijn en burrata

Sommige mensen dromen over verre oorden met prachtige landschappen en een mooie dame of heer aan hun zijde; anderen dromen over een carrière als bekendheid waarin roem en succes het ultieme goed zijn. Ik, daarentegen, droom over eten. Natuurlijk ben ik de hele dag bezig met allerlei soorten recepten maar vaak dwaal ik in dromen al gauw af naar een bord vol burrata. Zacht, romig, perfect rond, jong en maagdelijk wit.
Burrata is een jonge mozzarella met een fluweelzachte structuur, daar ga ik vooral heel erg goed op. Toen Anne het recept voor deze salade maakte liep het water mij al in de mond en voordat hij uitgeschreven was maakte ik al mijn eigen versie tijdens de barbecue met mijn familie. De fam was sceptisch want: watermeloen en kaas? “Ieh, Lotte kon je niet gewoon sla, tomaat en komkommer meebrengen?” Maar ik legde ze al gauw het zwijgen op tijdens het voorgerecht met dit fantastische recept. Na een paar ‘oeh’s’ en ‘hmmm’s’ wist ik dat ook mijn familie was gezwicht en waarschijnlijk nooit meer hetzelfde zou kijken naar een ‘gewone’ salade wetende dat dit pareltje bestaat. Dit recept is een heerlijke balans van zoet en hartig. En zeg nou zelf: balans, dat is toch wat we allemaal willen?

De perfecte combinatie van kaas en fruit!

burrata salade

Emil’s favoriet: tortilla’s met kip in spicy chocolademole

Wist je dat volgens de legende Montezuma, keizer van de Azteken, vijftig koppen cacaodronk dronk om fit te blijven en zijn volledige potentie te benutten? Als dat met een spicy cacao-rub en tortillawraps kan: dan moet ik dit proberen!

Ik dacht dat ik alle versies van een tortilla kende: maar dit recept is een game changer

tortilla kip
Wat heb jij uit de foodies Summer of Love gemaakt? Wij zijn meer dan benieuwd! Tag je foodies foto met #iamfoodies en bemachtig een ereplekje in onze wekelijkse nieuwsbrief!

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!