Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Tortilla’s met gepofte bieten, yoghurt en mosterd

foodies favourites van januari!

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Van klassiekers zoals worstenbroodjes tot een geweldige pizza uit Georgië. Hier vind je de favorieten van de foodies favourites januari. Probeer deze heerlijke gerechten vanavond nog!

Anne’s favoriet: tortilla’s met gepofte bieten, yoghurt en mosterd

Het was bijna hét cover gerecht geweest voor januari, maar uiteindelijk hebben de tortilla’s het afgelegd tegen de huevos rancheros. Anne kiest toch liever de tortilla’s boven de Spaanse eitjes, want zeg nou zelf dit zijn toch prachtige kleuren op je bord? Bovendien is dit veggie en dat is een goed begin van 2018.

“Het liefst zou ik zelf nog de ui pickelen in een beetje azijn en suiker, hmmm!”

tortilla's met gepofte bieten, yoghurt en mosterd

Emil’s favoriet: khachapuri

Toen ik hoorde dat khachapuri op dit moment populairder is dan pizza in het Georgië, dacht ik, dit moet ik meemaken. Eerst maar eens even proeven en inderdaad het is zalig.

“Aanrader, ik probeerde ze zelf met parmezaanse kaas”

khachapuri

Willem’s favoriet: Brabantse worstenbroodjes

“Er gaat toch niets boven een lekker knapperig, zelfgemaakt worstenbroodje?”

brabants worstenbroodje

Lotte’s favoriet: kaneel!

Ik zie het al helemaal voor me, zondagochtend wakker worden met de zon op mijn gezicht (uiteraard met een perfecte haardos want ja ‘I woke up like this’). De geur van kaneel vult mijn huis en dan krijg ik de nieuwste foodies op schoot, een warm geurend kaneelbroodje en op mijn nachtkastje staat er een dampend kopje koffie op me te wachten.

“Zo blijkt: ik houd van dagdromen en van kaneel!”

kaneelbrood

Vijgen in kaneelportsiroop met crème-fraîche-ijs

Ik werd wild van alle kaneel recepten uit foodies. Kiezen was onmogelijk deze keer. Ik wil namelijk heel graag het crème-fraîche-ijs eens uitproberen, want ik kan me zo voorstellen dat deze smaken nog zachter zijn. Daarom een klein extraatje voor jullie. Deze is een must try!
kaneelportsiroop
Heb jij het januari nummer al in huis? Je vindt hem hier!

Onze tips

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!