Easy chili

Een makkelijke en snelle chili con carne met rundergehakt, kidneybonen, tomatenblokjes en rode en groene pepers. Ook met de kruiden doen we niet te moeilijk, we gebruiken komijn, chili- en paprikapoeder en een beetje kaneel. Dit gerecht maak je in slechts 40 minuten.
Chili con carne

Slow chili

Het is de moeite waard om gedroogde bonen voor deze chili te gebruiken, die geven een lekkere textuur. Maar om tijd te besparen kun je ze ook vervangen door zwarte bonen uit blik (2 blikken, gespoeld en uitgelekt) die je pas het laatste uur toevoegt.
Gestoofde runder chili con carne met jalapenoscones

De beste chili con carne

Voor de beste chili gebruik je lekkere Mexicaanse pepers: anchopeper, chipotlepeper en cascabelpeper. Van een nachtje in de koelkast wordt deze chili nóg lekkerder. Vind je de chili te dun of te waterig? Voeg dan vlak voor het einde van de kooktijd wat masa (fijn maïsmeel) toe.
De beste chili con carne

Je chili laten swingen met meer gedroogde pepers?