Zalm-tandoori met aardappel, tomaat en rode ui
Op doordeweekse dagen ben ik enorme fan van traybakes. Ik vind het fantastisch hoe je met zo’n nonchalance en zo weinig moeite toch een heerlijke en fotogenieke maaltijd tevoorschijn kunt toveren. Je hoeft letterlijk alleen alles door elkaar te husselen met wat olie en kruiden naar smaak en in de oven schuiven. Ondertussen ga ik nog work-outen of met een glas wijn op de bank ploffen – net waar ik die dag behoefte aan heb. Ideaal!
Aubergines in kaneel met feta, olijven & bulgur
Ik kan een heel betoog houden waarom ik de keuken van het Midden-Oosten zo lekker vind maar ik kan ook gewoon dit gerecht aanwijzen. De zacht van binnen en knapperig van buiten geroosterde aubergines met scherpe feta, ziltige olijven, friszurige granaatappelpitten, een warm vleugje kaneel, zachte bulgur en frisse kruiden zijn argumenten genoeg. I rest my case.
Traag gegaarde wittewijnkip met knoflook en dragon
Ik ben een brave flexitariër die linzen in de curry doet, burgers van bonen draait en knapperige noten in plaats van bacon over de salade strooit. Maar als je mij vraagt waar ik nooit afstand van ga nemen, heb ik het antwoord paraat: een hele kip. Een zelfgemaakte kippensoep die de hele dag op het fornuis staat te pruttelen, geroosterde kip met een krokant gebakken velletje of deze traag gegaarde kip in een saus van witte wijn en knoflook – lekker kluiven is voor mij het ultieme comfortfood!