Sanne: “Comfortfood, dan denk ik meteen aan lange kaasdraden. Deze jackfruitlasagne heeft een extra wow-factor met de courgetterolletjes. Maar wie heeft er een wowfactor nodig als het gaat om lekker op de bank hangen en uit de schaal eten? Voor de comfortfooddagen kun je de plakken courgette prima als lasagnebladen gebruiken en de vulling er in lagen tussen scheppen. Of je moet het, net als ik, ook wel lekker ontspannend vinden om – half weggekropen in je grootste trui en met berensloffen aan – rolletjes te draaien voor dit onweerstaanbare troostrecept. Eet smakelijk!”

jackfruit lasagna

Martina: “Niets vind ik zo lekker op koude dagen als een kom goedgevulde soep. En dan niet in een klein kommetje, maar echt een grote kom vol, waar je je beide handen aan kunt verwarmen en even mee zoet bent. Ramen staat daarom regelmatig bij ons aan tafel. De ingrediënten die je nodig hebt voor de bouillon, zoals miso, gember, knoflook en sojasaus, heb ik standaard in huis, evenals een pak noedels. Dan is het alleen nog een kwestie om groenten en eiwitbron toe te voegen – daarmee kun je eindeloos variëren. Ik gebruik graag shiitake en reepjes paksoi en de eend vervang ik regelmatig door gemarineerde, knapperig gebakken tempeh. Altijd lekker!”

Ramen-Foodies-1

Yvonne: “Nadat ik mij in weer en wind naar de toko heb gesleept, bind ik thuis  m’n natte haren in een staart en trek ik m’n warme joggingsbroek weer aan. Ik hoef nergens meer naartoe en mijn middag staat maar in het teken van één ding: het maken van een hele grote pan vega mapo tofu. Emma de Thouars leerde het mij maken en ik was op slag verliefd op dit gerecht. De pittige saus, de superzachte tofu, de verwarmende gember en de krachtige knoflook: dit is voor mij de belichaming van comfortfood. Tijd om erin te duiken – eh, aan te vallen!”

Roxanne: “Na een lange dag is er niets wat er tussen mij en een flink bord pasta komt. Het liefst met veel kaas en room, voor het ultieme lekker-met-een-kom-troostvoer-op-de-bank-gevoel. Deze romige venkelpasta met worst voldoet aan al mijn eisen: snel, makkelijk, smaakvol én een minimale hoeveelheid afwas (ik heb geen vaatwasser, dus dit is een hele belangrijke eis…). De worst vervang ik trouwens regelmatig voor pompoenblokjes en cherrytomaatjes, dan heb je een heerlijke vegaversie van dit fantastische recept. Netflix aan en genieten maar!”

Lees ook: dit zijn de favoriete keukentools van de redactie

Romige venkelpasta