Pasen met Ottolenghi

Ottolenghi in de lage landen! Heel culinair Nederland stond op zijn kop na het horen van dit nieuws. Op de redactie trokken we lootjes: wie mag er in gesprek met Ottolenghi voor ons paasnummer? Yvonne wrijft ons nog steeds in hoe geweldig hij was. Gelukkig konden we op de redactie wel genieten van Yotams Pecantruffels.

Van start met Bart

Natuurlijk kwam Bart van Olphen als visexpert al vaker voorbij in foodies. Maar nu weet je zéker dat je hem vaker gaat tegenkomen in ons magazine. We gingen van start met Italiaanse visrecepten in onze Italië-uitgave. Heb je de vis in zoutkorst ‘pesce in crosta di sale‘ al gemaakt? Dat is er eentje voor op je verlanglijstje! Kijk snel terug in onze septemberuitgave op p. 35.

Dosia bakt vegan

Hoe je de lekkerste taarten bakt zonder boter en eieren? Dosia draait haar hand er niet voor om. Daar waren we dit jaar uiteraard nieuwsgierig naar, en jullie al lezers ook, bleek al snel. Toen we in juni gingen bakken met Dosia, namen we onder onze arm meteen alle vragen van foodieslezers mee.

Biertje erbij?

We denken altijd na over lekker eten, mooie recepten en de leukste combinaties van ingrediënten. Maar dit jaar hadden we voor het eerst een vaste biersommelier die ons kwam aanvullen op de redactie. Nog steeds zetten we de recepten op tafel waar we niet over uitgepraat raakten, maar door Nathan kwam er nu iets extra’s bij. Waar let je op bij bierpairing? Hoe zorg je dat smaken elkaar complementeren of versterken?

Proosten met kerst

Al in de zomer zijn we voor onze kerstuitgave aan de slag, en toch is het de most wonderfull fotoshoot of the year. Een momentje om samen te proosten op het feit dat we samen de leukste baan hebben die je maar kunt bedenken. Proost!